NOVI RESTORAN ĐAČKOG DOMA U POŽEGI – Projekt vrijedan 6,2 milijuna kuna

Datum objave: 16. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sklopu Đačkog doma Požega danas je svečano otvoren restoran za korisnike doma s pratećim prostorijama. Projekt kojim je znatno podignuta kvaliteta boravka za 124 učenika iz sedam županija, ukupne je vrijednosti 6,2 milijuna kuna.

U Đačkom domu u Požegi trenutno je 124 učenika srednjih škola iz sedam županija. Projektom izgradnje restorana za njih su osigurani bolji uvjeti smještaja i boravaka. Uz to, oslobođen je stari restoran čijim će se preuređenjem osvariti uvjeti za obavljanje kulinarskih praktikuma na Obrtničkoj školi.  Ukupna vrijednost projekta iznosila je 6.2 milijuna od čega je 5,5 milijuna kuna osigurano iz decetraliziranih sredstava, a 700 tisuća kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Nazočne je prigodnim riječima p ozdravio ravnatelj Josip Matuha, a simboličnim presjecanjem vrpce restoran su otvorili županica Antonija Jozić i požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić.


“Nije lako djetetu iz osnovne škole otići izvan mjesta svog prebivališta, bez roditelja i biti smješten u dom. Kako bi se ta djeca osjećala ugodno i kao kod kuće u svojoj obitelji, potreba je puno truda i zalaganja svih djelatnika Đačkog doma. Kvalitetniji uvjeti omogućit će vam da tu zadaću još uspješnije obavljate, a zadaća svih nas je kreirati kvalitetne obrazovne programe koji će stvarati mlade konkurentne na tržištu rada,”“ rekla je županica Jozić.

TEKST: S. P.              FOTO: psz.hr/

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn