NOVI PROSTOR I NOVA IZLOŽBA – “Jesen” avanturističko – fotografsko putovanje Foto kluba F4 Nova Gradiška

Datum objave: 26. 11. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Novi prostor, ali i još jedno predstavljanje svega onoga što su radili u proteklih mjesec i pol dana, povod je izložbe “Jesen”, iznimnog avanturističko fotografskog putovanja članova Foto kluba F4 Nova Gradiška, koje vas čeka na Trgu glazbenika

Među mnogobrojnim, odavno dokazanim i potvrđenim novogradiškim kreativcima, čvrstu poziciju “drže” i oni koji svijet promatraju kroz objektiv foto aparata-mladi i nešto malo manje mladi članovi Foto kluba F4, među kojima ima i onih čije su fotografije krasile galerijske prostore Helsinkija i New Yorka. Novi prostor, smješten na Trgu glazbenika, ali i još jedno predstavljanje svega onoga što su radili u proteklih mjesec i pol dana, povod je izložbe “Jesen”, iznimnog avanturističko-fotografskog putovanja, koje su članovi Kluba ovih dana podijelili s Novogradiščanima.

“Prostor koji dijelimo sa Zajednicom tehničke kulture nije samo prostor za izložbe, nego i prostor druženja, edukacije i prostor stvaranja, jer, upravo se time sve intenzivnije bavimo, ostvarujući suradnju sa školama, prije svega s Gimnazijom, u kojoj svaki tjedan održavamo radionice dodatne nastave. Rezultat toga bit će prigodna izložba koju ćemo postaviti povodom skorašnje 100. godišnjice škole. “, rekao je, tom prigodom, predsjednik Foto kluba F4 Gabrijel Vrebac.

Foto izložba Jesen čini postav od 26 radova među kojima je najviše onih Gorana Dorića, najnagrađivanijeg člana kluba, a tu su i fotografije Dominika Poletta, Tomislava Petrovića, Antonija Vivalosa Bijelića, Branka Ivanovića, Kristine Abramović, Petre Oršulić, Zvonka Oršulića, Ive Špoljarić, Davida Petrića i Gabrijela Vrebca. Uz mnogobrojne Novogradiščane, poklonike dobre fotografije, podršku članovima Foto kluba F4 osobnim su dolaskom pružili io predstavnici Grada, na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem. “Hvala vam na svemu – vašem radu, trudu, postojanju, a posebno na pomoći pri izradi Monografije grada povodom 270.godišnjice njegovog postojanja, kojom smo htjeli ostaviti trag vremena i trenutka, u čemu su veliku ulogu odigrale vaše fotografije. Vrhunski su to radovi i stvari koje treba uvažavati. Želim vam puno uspjeha i puno novih, sjajnih fotografskih ostvarenja.”, poželio je članovima Kluba, gradonačelnik Grgić.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO: Foto klub F4

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn