NOVI PROJEKT PLETERNIČKOG VRTIĆA – Otvoren balon za sportske aktivnosti

Datum objave: 30. 8. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U prostoru Dječjeg vrtića Tratinčica danas je svečano otvoren balon nad dječjim igralištem i atletskom stazom, izgrađen uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Riječ je o vrijednom projektu koji će mališanima omogućiti da, uz dvoranu koja je postala mala, i u zimskim uvjetima neometano odrađuju sportske aktivnosti predviđene planom i programom.

Pleternica je jedan od gradova u Požeško-slavonskoj županiji koji najviše ulaže u djecu, počevši od jasličkih i vrtićkih skupina preko predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja pa sve do srednjoškolskog i akademskog. No, najveća ulaganja su ipak u dječji vrtić Tratinčica koji je danas službeno i svečano otvorio vrata balona nad dječjim igralištem i atletskom stazom. Uz mališane, tete i ravnateljicu vrtića Nikolinu Hačka uspješan rezultat još jednog u nizu projekata pozdravile su i gradonačelnica Marija Šarić sa suradnicima te požeško-slavonska županica Antonija Jozić i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.

Balon je poboljšao materijalne uvjete u vrtiću ali i podigao kvalitetu skrbi neophodnu za rast i razvoj. Balon je na raspolaganju za 260 djece koja su upisana u redovni program kroz 12 odgojno-obrazovnih skupina. Omogućena im je izvedba raznih vježbi i sportskih igara tijekom cijele godine.
“Tjelesna aktivnost predškolske djece neizmjerno je važna za njihov razvoj te smo izuzetno ponosni jer ćemo uz postojeću dvoranu, posebice u zimskim uvjetima kada nemamo dovoljno zatvorenog prostora, balonom omogućiti isu razinu usluge za sve vrtićarce. ” naglasila je ravnateljica Nikolina Hačka.

“Prije godinu dana otvorili smo atletsku stazu koju smo danas natkrili. Balon nam jako puno znači, a toga svega ne bi bilo da nemamo podršku osnivača, Grada Pleternice. To nam daje poticaj i pomaže da imamo ovakva prekrasan vrtić, jer sve što radimo, radimo prvenstveno za naše najmlađe. Dvorana nam je postala mala, dobili smo još jedan prostor i nadam se da će mališani biti zadovoljni,” rekla je ravnateljica.

“Drago mi je da otvaramo još jedan u nizu projekata našeg vrtića. Jedan je to u nizu projekata kojima pokušavamo svake godine podići razinu usluga našoj djeci kako bi povećli kvalitetu živiota naših obitelji. Kao Grad opredijelili smo se da ćemo za obitelji s djecom pokušati osigurati sve one sadržaje koji su nužni kako bi kvaliteta života bia na najvišoj razini jer znamo kako je najvažnije ulaganje u djecu. Zahvaljujem našoj županici na kontinuiranoj podršci na svim projektima te državnoj tajnici jer Središnji ured za demografiju i mlade prati nas dugi niz godina. Uredili smo igrališta, atletsku stazu, danas otvaramo balon, a nakon toga slijede i nove sprave u ovom vrtiću. A dok ima dječjih osmijeha i iskrenosti, svi ovi projekti rastu još više i dobijaju još veći značaj,” rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Zadovoljstvo uspješnim projektom izrazila je i županica Antonija Jozić. “Iz godine u godinu povećava se broj mališana, Još uvijek postoje potrebe pa u ovom trenutku Grad Pleternica gradi još jedan vrtić i to u Kuzmici. Ovakvi projekti su projekti koji ispunjavaju srce, jer gledajući našu djecu, zapravo ispunjavamo onu temeljnu zadaću a to je kvalitetan odgoj naših najmlađih.” rekla je županica dodajući kako su velike potrebe za dječjim vrtićima na području županije. “Kroz koji dan otvorit ćemo i područni vrtić u Alilovcima na području Općine Kaptol, najavljeno je proširenje vrtića u Jakšiću, ovih dana očekuje se i javna nabava za izgradnju novog vrtića u gradu Požegi, priprema se Brestovac i Lipik – to su veliki i važni projekti za našu županiju koji će u sljedeće dvije godine, duboko se nadam, riješiti i listu čekanja u našim vrtićima.” najavila je županica.

Prigodnim riječima, čestitke na ovom i drugim projektima koji se rade na dobrobit najmlađih uputila je i državna tjanica Željka Josić, a koliko je balon “pun pogodak” svojim veseljem nabolje su pokazali oni kojima je i namijenjen.

TEKST: S. Pok                      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn