NOVI POTRESI – Dva snažna potresa pogodila središnju Hrvatsku

Datum objave: 28. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Potres jakosti 5 pogodio je u ponedjeljak ujutro sjeverozapadni dio Hrvatske s epicentrom 12 kilometara jugozapadno od Siska, kod Petrinje, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar, javlja n1.

Potres u 6,28 sati je bio na dubini od dva kilometra, a epicentar 12 kilometara jugozapadno od Siska i 50 kilometara jugoistočno od Zagreba. Osjetio se u cijeloj središnjoj Hrvatskoj. Novo snažno podrhtavanje tla, jačine 4,7, osjetilo se i u 7.49. Epicentar je bio na dubini od 10 kilometara, 44 km jugoistočno od Zagreba i 11 km jugozapadno od Siska, piše

O potresima u središnjoj Hrvatskoj oglasila se i Civilna zaštita: “Prema podacima Seizmološke službe, 28. prosinca u 06:28 sati na području Petrinje zabilježen je potres magnitude 5.0 po Richteru, Intenzitet VII EMS ljestvice. Prema prvim informacijama, zaprimljene su dojave o oštećenim objektima i vozilima, a za sada nema podataka o ozlijeđenim osobama. Molimo građane da u slučaju potrebe za napuštanjem svojih domova zbog potresa istovremeno poštuju mjere koje su na snazi zbog sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom.”

IZVOR: n1info.com

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn