NOVI PLETERNIČKI PROJEKT – Uskoro kreću radovi rekonstrukcije stare kino dvorane u suvremeni multimedijalni prostor

Datum objave: 23. 2. 2017. | Kategorija: Društvo

20170223_130036

PLETERNICA – Gradu Pleternici odobren je još jedan projekt – Ministarstvo kulture donijelo je odluku o milijun i pol kuna koje će izdvojiti za rekonstrukciju pleterničke stare kino dvorane u multimedijalnu dvoranu. Grad Pleternica ovaj je projekt kandidirao na natječaj koji je bio objavljen prošle godine, a kako je ukupna vrijednost investicije koja će se realizirati u više faza oko 20 milijuna kuna, poduzetni Pleterničani obratit će se i drugim izvorima sredstava.

Vrlo uskoro kreću radovi na kinodvorani koji bi u konačnici gradu trebali donijeti suvremenu multimedijalnu dvoranu za različite vrste programa i zbivanja,izvijestili su na konferenciji za novinare gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić.

“Prošle smo godine raspisali javni natječaj za sklapanje okvirnog sporazuma za rekonstrukciju ove kino dvorane, odluka o odabiru je donesena i još preostaje razdoblje žalbe. Po okončanju postupka sklopit ćemo ugovor s izvođačem radova i krenuti u prvu fazu. Naime, ukupna vrijednost investicije je oko 20 milijuna kuna, no ovo je tek prva faza. I knjižnicu smo gradili četiri godine upravo zato što ne možemo u svom proračunu osigurati dostatna sredstva da bi takve investicije izgradili u godinu dana kao neki drugi gradovi koji imaju daleko veće fiskalne kapacitete. Spremni smo i ovaj objekt graditi kroz jedno određeno razdoblje, no nećemo stati samo na Ministarstvu kulture – u tijeku je izrada projektne prijave za natječaj za europska sredstva koju trebamo predati kroz desetak dana i nadamo se da ćemo ovu investiciju u tom kompletu zaokružiti te osigurati preostali dio sredstava koji nam nedostaje kako bi ovu multimedijalnu dvoranu priveli svrsi,” naglasila je gradonačelnica Jozić.

20170223_131946

S 245 sjedećih mjesta dvorana će služiti za sve potrebe grada Pleternice, a u sklopu iznosa od 20 milijuna kuna obuhvaćeni su svi infrastrukturni radovi rekonstrukcije starog objekta, nadgradnja novog ulaza, te namještaj i kompletna oprema koja je potreban za razne programe, priredbe i manifestacije. “Vjerujem da ćemo polovicom ili koncem ožujka krenuti u radove. Bit će kompletna dvorana u kojoj će se moći prikazivati filmovi, kazališne predstave, održavati kongresi i razna druga zbivanja i manifestacije. Imao prekrasnu dvoranu u knjižnici koja može primiti oko 120 ljudi školska dvorana pak ima 700 mjesta, no nemamo primjerenu dvoranu između tih kapaciteta i ovo će biti prostor koji će sigurno poslužiti u mnoge svrhe,” rekla je gradonačelnica Jozić.

Dodaje kako intenzivno rade i na drugim projektima pa je spremna projekta dokumentacija i za srednju školu, izdana je građevinska dozvola i vrlo uskoro kandidirat će i taj projekt. “Prijavili smo i naš poduzetnički inkubator na natječaj Ministarstva gospodarstva, ali škola je doista prioritet, no i to je objekt od preko 20 milijuna kuna pa ozbiljno pristupamo pripremama. U Pleternici se trenutno izvodi nastava za konobara i kuhara te administrativnog referenta i to su dislocirana odjeljenja u prostoru osnovne škole, ali u budućnosti naša škola bit će potpuno samostalna,” dodala je Jozić. Po svemu sudeći, 2017. godina u Pleternici je doista godina projekata.

TEKST: S. Pok    FOTO: Slavonski.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn