NOVI IZGLED NOVOGRADIŠKE GIMNAZIJE – Završena energetska obnova i unutarnje uređenje vrijedni oko 6 milijuna kuna

Datum objave: 19. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon višemjesečnih intenzivnih radova, završen je projekt energetske obnove i unutarnjeg uređenja zgrade novogradiške Gimnazije u što je utrošeno oko 6 milijuna kuna

Nakon višemjesečnih radova koje nije zaustavila ni pandemija koronavirusa, novogradiška “ljepotica”, stogodišnja zgrada Gimnazije, na zadovoljstvo djelatnika i učenika, zasjala je novim sjajem. Riječ je o projektu vrijednom oko 6 milijuna kuna financiranom sa 60 posto sredstvima Europske unije i osnivača, Brodsko posavske županije, sa 40 posto.

Uz energetsku obnovu, iznimno velik i zahtjevan projekt, rezultirao je s još nekoliko važnih zahvata poput kompletne zamjene vanjske stolarije, uvođenja LED rasvjete u sve učionice, zamjene dijela električnih vodova, promjene energenta, te novih podova u pojedinim učionicama. Uz radove planirane projektom ukupne vrijednosti 4.761.000 kuna, zahvaljujući Brodsko-posavskoj županiji izvedeni su i dodatni radovi, što je “cijenu obnove” podiglo do iznosa od oko 6 milijuna kuna. Uz dugočekano unutarnje uređenje prostora, projektom je obnovljen i podrum zgrade u kojem je smještena jedna od najsuvremenijih kotlovnica na plinsko grijanje.

TEKST: S. T      FOTO:F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn