NOVI INVESTITOR U INDUSTRIJSKOM PARKU – Grad Nova Gradiška potpisao ugovor s tvrtkom Ejot Spojna tehnika

Datum objave: 09. 2. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Da svakodnevno opravdava titulu najbolje nacionalne investicijske zone koju nosi od 2015., Industrijski park Nova Gradiška potvrdio je i dovođenjem novog investitora. Riječ je o njemačkoj tvrtki Ejot Spojna tehnika d.o.o Zagreb čiji je direktor Miomir Matanović, s Gradom Nova Gradiška potpisao ugovor o kupnji 78 tisuća kvadratnih metara zemljišta. Novi stanar Industrijske zone potpisom se obvezao na izgradnju pogona za proizvodnju plastičnih profila za građevinarstvo i zapošljavanje 200 radnika

U nazočnosti Mladena Mikolčevića direktora Industrijskog parka i Dinke Matijević, predsjednice Gradskog vijeća, prvi čovjek Nove Gradiške, Vinko Grgić, u ime Grada i Miomir Matanović, direktor tvrtke Ejot Spojna Tehnika d.o.o Zagreb potpisali su ugovor o kupnji 78 000 kvadratnih metara zemljišta u novogradiškoj Industrijskoj zoni. Novi stanar najbrže rastuće poduzetničke zone u Slavoniji, tvrtka članica njemačke grupacije s 3 i pol tisuće zaposlenih u 38 podružnica i godišnjim prihodima većim od 600 milijuna eura, u narednih godinu dana u Novoj Gradiški planira izgraditi pogon za proizvodnju plastičnih profila za građevinarstvo i zaposliti 120 ljudi s tendencijom otvaranja daljnjih pogona i zapošljavanja 200 pa i više djelatnika.

“Ovo je tek jedan u nizu ugovora čija nas potpisivanja očekuju u narednom periodu, ali i najava novih poslovnih subjekata koji će doći u našu Industrijsku zonu. Riječ je o ozbiljnoj investiciji i još jednom doprinosu zapošljavanju u gradu u kojem taj broj stalno raste, što nas posebno veseli.”, istaknuo je na svečanosti potpisivanja ugovora gradonačelnik Vinko Grgić, zahvalivši tom prilikom i direktoru Mikolčeviću čijim su dolaskom na čelnu poziciju Industrijskog parka, rekao je, mnoge aktivnosti “ubacile” u petu brzinu.

“Potpisivanje ugovora tek je prvi korak. Krećemo odmah s ishođenjem dozvola, a potom i izgradnjom pogona. Uz planirane radove u trajanju od 12 mjeseci, s proizvodnjom bi počeli u lipnju 2023., a s prvim zapošljavanjima tijekom ove godine. Tržište je osigurano i 95 posto novogradiške proizvodnje bit će plasirano u zemlje Europske unije.”, upoznao je Miomir Matanović, direktor tvrtke Ejot Spojna Tehnika d.o.o Zagreb, pohvalivši suradnju s Gradom Nova Gradiška koji se, prema njegovim riječima, tijekom procesa potvrdio kao pouzdan partner, a sjajne reference opravdao je i Industrijski park.

“Iako su u kombinacijama za otvaranje novih proizvodnih pogona tvrtke bile i Rumunjska, Turska, Srbija, Mađarska, Italija i Bosna i Hercegovine, nismo imali nikakvih dilema jer se Industrijski park pokazao najkonkurentnijim. Osim dobre lokacije i prometne povezanosti, privukla nas je prije svega i velika spremnost lokalne samouprave da nam pomogne u rješavanju svih problema.”, istaknuo je Matanović. Uz obećanje kako će gradska uprava i Industrijski park na raspolaganje staviti sve svoje resurse kako bi investicija bila realizirana u planiranom roku, zadovoljstvo potpisanim ugovorom kao i njegovim značajem za daljnji razvoj novogradiškog gospodarstva, izrazili su i predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević i Mladen Mikolčević, direktor Industrijskog parka.

TEKST: Simonida Tarbuk                FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn