NOVI GRADONAČELNIK PREUZEO VLAST – Na redu je politika “zasukanih rukava”

Datum objave: 11. 4. 2016. | Kategorija: Društvo

VG

NOVA GRADIŠKA – Nakon prijelaznog perioda u kojem je funkciju čelnog čovjeka grada obavljao Vladin povjerenik Krunoslav Glavač, Nova Gradiška od danas i službeno ima novo vodstvo. Gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenicama Mirelom Glavaš i Vesnom Đapić, po obavljenoj primopredaji dokumentacije, stupio je na gradonačelničku dužnost i najavio politiku „zasukanih rukava“.

Novim, odgovornim funkcijama, s istim su entuzijazmom pristupile i zamjenice-Mirela Glavaš koja će funkciju dogradonačelnice za gospodarstvo obavljati volonterski i Vesna Đapić, koja će društvene djelatnosti grada voditi kao profesionalno zaposlena.Iako je pred novom čelnom ekipom iznimno puno posla i izazova, tim Vinka Grgića, s puno entuzijazma, najavljuje predani i požrtvovani rad s ciljem pretvaranja Nove Gradiške u mjesto ugodnog življenja.

Prve poteze građani će vidjeti vrlo brzo, a u planu su već i brojne investicije za kojima gospodastvo grada doslovno vapi. „Cjelodnevnog rada se ne bojimo, jer dolazimo iz realnog sektora i vrlo dobro znamo kako je biti poduzetnik u Hrvatskoj“, izjavio je novinarima novi gradonačelnik grada, najavljujući promjene u radu udruga, ali i okretanje sredstvima europskih i drugih projekata.

VG3

Želeći rad ureda gradonačelnika učiniti što transparentnijim, ali i građane upoznati sa svakim svojim potezom, novi gradonačelnik, svjestan značaja medija kao korketiva vlasti, prema poznatom modelu „s predsjednikom na kavu“, najavljuje i redovno mjesečno konstruktivno druženje s novinarima. Službeno prvi radni dan novih čelnih ljudi grada, nakon današnjeg kratkog „brifinga“ s pročelnicima, uslijedit će sutra, za kada je najavljeno niz stručnih sastanaka.

Iako je nepisano pravilo da svaka nova vlast na raspolaganju ima 100 dana za „uhodavanje“, obzirom da nas redovni izbori čekaju već u svibnju iduće godine, ali i činjenicu kako već četiri mjeseca nove godine grad stoji na mjestu, bez usvojenog najvažnijeg dokumenta, gradskog proračuna, gradonačelnik Vinko Grgić, želi li opravdati povjerenje birača,ali se i pokazati boljim od smijenjenog gradonačelnika Bigovića, s prvim bi konkretnim potezima, trebao izići puno prije.Hoće li u tome pomoći „zasukani rukavi“, vidjet ćemo vrlo skoro. Prvi veliki izazov slijedi u četvrtak, 21.travnja, za kada je najavljeno konstituiranje Gradskog vijeća.Pregovori i trgovine oko većine-mogu početi.

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB     FOTO: NGB

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn