NOVE VIZURE NOVE GRADIŠKE – Počeli radovi na izgradnji novog kružnog toka i budućeg „hot spota“ gimnazijalaca

Datum objave: 23. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

N

NOVA GRADIŠKA – Najuži centar grada ovih je dana veliko gradilište. Uz početak radova na rekonstrukciji Gradskog parka, prvoj u njegovoj 120 godina dugoj povijesti, završetku rekonstrukcije nogostupa u Relkovićevoj ulici ( od raskrižja kod Fine do Željezničkog kolodvora), ovih su dana počeli radovi na prostoru oko Gimnazije koji bi u potpunosti trebali izmijeniti vizuru tog dijela grada.

Riječ je o radovima koji će u tom dijelu grada izmijeniti dosadašnji tijek prometa, ali i rezultirati potpuno novim izgledom, kreirajući svojevrsni Gimnazijski trg. Naime, na postojeći kružni tok kod Policijske postaje, duž ceste ( širina postojeće je 13, a po završetku radova iznosit će 3 metra), do raskrižja kod župne crkve BZBDM, nastavit će se novi kružni tok, s jednim smjerom, iz Gundulićeve ulice.

DSC00547

Suženjem ceste, iza kojeg će biti postavljen zeleni pojas od 120 cm, dosadašnji prostor ispred Gimnazije postat će novi, atraktivni gradski „hot spot“ za mlade, kojeg će sa susjednim trgom ispred crkve povezivati i jedinstvena mini šetnica. Budući netipični gimnazijski trg bit će opremljen drvenim, ali i jednom „pametnom“ klupom, ( koja će, recimo i tu, suvremenim klincima itekako važnu informaciju, biti opskrbljena wirelessom ) te nosačima za bicikle .

DSC00544

Novu će vizuru dobiti i prostor ispred crkve s kojeg će, po završetku radova,  na grad „motriti“  skulptura Pape Ivana Pavla II visoka 2,8 metara, rad akademskog kipara Ante Jurića. Radovi bi trebali završiti do 15.svibnja.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn