NOVE MJERE – Od ponedjeljka stupaju na snagu nove mjere

Datum objave: 08. 1. 2022. | Kategorija: Društvo

ZAGREB/POŽEGA – Zbog porasta broja zaraženih u cijeloj zemlji od ponedjeljka stupaju na snagu nove mjere kojima se dodatno ograničavaju javna okupljanja, najavio je u petak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Prema novoj odluci, bit će zabranjena javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad je bilo 100), a ona sa covid potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba. Zabranjuju se javna okupljanja u zatvrenom prostoru s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz covida potvrde ograničavaju se na 100 osoba. Na privatnim okupljanjima bit će moguće prisustvo 20 osoba (dosad 30).Na okupljanjima gdje svi imaju covid potvrde može biti 50 osoba.

Najavljena je i pojačana kontrola rada ugostiteljskih objekata. Intenzivnije će se kontrolirati ograničenja broja gostiju, održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metra i korištenje maski dok se ne sjedi za stolom, te prozračivanje i čišćenje prostorija. Od ponedjeljka će se ograničiti i broj gledatelja na sportskim natjecanjima, na zatvorenom će moći biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine.

Bez obzira na posjedovanje covid potvrda  maska je obvezna na vjerskim, umjetničkim programima, kino projekcijama i izložbama te sjednicama predstavničkih tijela. Ministar je također najavio da se od ponedjeljka primjenjuje i obveza za poslodavce da se uvede rad od kuće kad god je to moguće.

Nakon ovog vikenda završava prvi dio zimskih praznika za učenike. Škola počinjeu ponedjeljak kako je i predviđeno, a odluke o prelasku na online nastavu donosit će se na lokalnoj razini u suradnji s resornim ministarstvima.

TEKST: S. P.      FOTO:civilna-zastita.gov.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn