NOVA ZNANJA ZA NOVO VRIJEME – OŠ „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima organizirala Dan poduzetništva

Datum objave: 30. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

ADŽAMOVCI – Osnovna škola „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima već se više puta potvrdila kao škola koja nameće trendove, „škola za život“ puno prije reforme. Dokaz tome je i Dan poduzetništva, prilika za učenje iz iskustava uspješnih novogradiških poduzetnika i upoznavanje sa srednjim školama Brodsko posavske županije, organiziran s ciljem usmjeravanja učenika u smjeru budućeg zanimanja i sticanja osnova „poduzetničke pismenosti“.

Iako bi posljednja reforma poznata kao „Škola za život“ od jeseni i formalno trebala donijeti značajne promjene u nastavno-obrazovni proces, suštinske promjene unosili su oduvijek pojedinci, entuzijasti s idejom, kreativni nastavnici i profesori.U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima takvih je puno i svima je cilj učiniti školu što ugodnijom učenicima i naučiti ih znanjima i vještinama primjerenim vremenu u kojem žive.

Ideja je to i Dana poduzetništva, hvalevrijednog događaja kakvog se ne bi postidjele ni gradske osnovne škole. Organiziran s ciljem usmjeravanja učenika u smjeru budućeg zanimanja i sticanja osnova „poduzetničke pismenosti“, jer, kako kaže ravnateljica, profesorica Marija Petričević, „ riječ je o itekako važnoj i korisnoj „vještini“, Dan poduzetništva okupio je u školi nekolicinu uspješnih novogradiških poduzetnika koji su vlastita znanja i iskustva podijelili s učenicima, ponudivši, istovremeno, osmašima i njihovim roditeljima, i priliku za upoznavanje sa srednjim školama Brodsko posavske županije. Nakon što su to učinili stariji kolege, poduzetničke uspjehe predstavili su i članovi učeničke zadruge „Brdo jabuka“ koja godinama osvjetljava obraz zadrugarima i školi.

Uz predstavnike novogradiške Gimnazije i Elektrotehničke i ekonomske škole, te slavonskobrodskih tehničke i srednje škole Matija Antun Reljković, podršku Danu poduzetništva pružili su i zamjenik brodsko posavskog župana Damir Mirković, županijski pročelnik za poljoprivredu, Željko Burazović, saborski zastupnik Davor Vlaović i zamjenica novogradiškog gradonačelnika Ivana Trupina, a bila je to i prigoda za otvaranje obnovljene školske kuhinje i područne škole u Gunjavcima koje je financirala Županija.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO: os-vnazor-adzamovci.skole.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn