NOVA VOZILA ZA HITNU MEDICINU – Suvremena vozila dodatno će podići standard hitne medicine u Požeško-slavonskoj županiji

Datum objave: 21. 11. 2016. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije danas je dobio dva nova vozila. Primopredaja je održana u dvorištu Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, a ključeve vozila djelatnicima hitne medicine uručio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a primopredaji su nazočili ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević i saborski zastupnik Franjo Lucić.

“Ovo su dva nova vozila koja će dodatno podići standard hitne medicine na području Požeško-slavonske županije. Vozila su opremljena sukladno najvišim standardima na razini Europske unije, a ukupna vrijednost je milijun i sto tisuća kuna, pri čemu je Požeško-slavonska županija sudjelovala s oko 750 tisuća kuna. S ovakvim vozilima možemo stati uz bilo koji europski grad  kada je riječ o standardu hitne medicine,” naglasio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić.

nn

Zavod za hitnu medicinu trenutno ima 50 djelatnika i   sedam vozila za potrebe timova  u Požegi i Pakracu, a kako je najavljeno uskoro će primiti i 15 novih djelatnika za potrebe osnivanja tima u Pleternici. Ključeve novih vozila djelatnicima je predao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. “Sretni smo jer naša županija dobila je dva vrlo suvremena vozila čiju smo vrijednost prepoznali zbog 277 naselja koliko ima naša županija. Upravo su takva vozila bila neophodna kako bi mogli brigu za zdravlje stanovnika staviti u punu funkciju i podići na još kvalitetniju razinu. Ponosan sam što smo uspjeli uložiti ova sredstva iz skromnog proračuna i sustava decentraliziranih sredstava, te uz podršku Zavoda za javno zdravstvo, s tenedencijom daljnjeg širenja i ulaganja,” naglasio je župan Alojz Tomašević dodajući da su u pripremi i drugi veliki projekti vezani za zdravlje stanovništva.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn