NOVA VOZILA HITNOJ MEDICINI – Vozni park Zavoda za hitnu medicinu osnažen s tri nova vozila

Datum objave: 28. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA -Župan Alojz Tomašević s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijanom Barišićem i ravnateljem Doma zdravlja Marijanom Višatickim obavio je danas primopredaju tri nova vozila ukupne vrijednosti oko 1,2 milijun kuna za potrebe Hitne pomoći.

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije koji, uz stručnost medicinskih timova, doslovno mnogima znači život, bogatiji je za tri nova, suvremeno opremljena vozila. Razina kvalitete usluga podignuta je tako na respektabilnu razinu kakvu imaju tek rijetki u Hrvatskoj, naglasio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić.

“Tri nova vozila ukupne su vrijednosti 1.270,000,00 kuna od čega je polovinu iznosa sufinancirala Požeško-slavonska županija, a ostatak Zavod za hitnu medicinu. S ova tri vozila Zavod za hitnu medicinu došao je do prosječne starosti vozila ispod dvije godine, što je, uvjeren sam na razini cijele Hrvatske dobar primjer i pokazatelj brige i kvalitete zdravstvenih usluga,” rekao je Barišić.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević naglasio je kako je vrlo ponosan na rad Zavoda za hitnu medicinu koji je drugi u Republici Hrvatskoj po brzini izlaska na intervenciju. S novim vozilima, izvrsnost je zajamčena, rekao je župan Tomašević.

“Briga o zdravstvenoj skrbi provodila se kroz cijelu godinu ne samo na ovaj način već i nabavkom novih uređaja i opreme, edukacijom liječnika u bolnicama, nabavkom novih vozila za Dom zdravlja, a evo,, na prijedlog ravnatelja koji doista kvalitetno upravlja Zavodom, ponovo i za Zavod za hitnu medicinu.,” rekao je župan Alojz Tomašević.

“Vozila idu na tri lokacije – Pleternicu, Pakrac i Požegu. U Pakracu će to vozilo, obzirom na okolnosti, služiti za prijevoz životno ugroženih osoba na respirator u kliničke bolničke centre u Osijeku i Zagrebu,” dodao je ravnatelj Barišić.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn