ULAGANJA U KUTJEVAČKOM DOMU ZDRAVLJA – Ugrađeno dizalo, obnovljene ordinacije i nova oprema za dentalnu medicinu

Datum objave: 07. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Stalna ulaganja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije radi podizanja razine zdravstvene zaštite stanovništva primjerene današnjem vremenu traju na više lokacija mjesta. Tako je u Kutjevu pri kraju prva faza projekta preuređenja tamošnje zdravstvene stanice.

Prema riječima ravnatelja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijana Višatickog, u Kutjevu je pri kraju ugradnja dizala vrijednog 157,5 tisuća kuna, izmijenjeni su podovi u svim ordinacijama na površini od oko stotinu četvornih metara, kupljena oprema za stomatološku ordinaciju vrijedna 115  tisuća kuna, instalirana je led rasvjeta, te je završeno ličenje svih prostorija.

Ukupna vrijednost radova prve faze je 550 tisuća kuna od čega je Ministarstvo zdravstva izdvojilo 300 tisuća, dok su ostalo sredstva ove županije i vlastita sredstva Doma zdravlja. Tu će se uskoro opremiti i pomoćni prostori ambulante.

Nakon ugradnje dizala i unutarnjeg uređenja zdravstvene stanice nastavlja se s obnovom kroz drugu fazu koja će prema predračunu stajati 615 tisuća kuna bez PDV-a. “U izradi je projektna dokumentacija za ugradnju tzv. Etics pročelja sa energetskom obnovom, te izmjenu stolarije na zgradi ambulante što će doprinijeti uštedi energije svih prostora i očuvanju okoline,” naglasio je ravnatelj Višaticki.

TEKST: S. P.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn