NOVA ULAGANJA U DOM ZDRAVLJA POŽEGA – Adaptacija prostora i izmjena krovišta vrijedni više od 750 tisuća kuna

Datum objave: 23. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U tijeku su radovi preuređenja krovišta i adaptacije prostorija na glavnoj zgradi požeško-slavonskog Doma zdravlja. Vrijednost radova u prvoj fazi iznosi više od 750 tisuća kuna

Nakon gotovo pet desetljeća od izgradnje te nedavno uspješno završenog infrastrukturnog EU projekta“Dom zdravlja – centar zdravlja”  Dom zdravlja u Požegi nastavlja ulaganja u suvremen izgled i uvjete primjerene za djelatnost koja se u toj ustanovi obavlja. Ovih dana u tijeku je adaptacija krovišta i prostorija koje se nalaze na 3. katu.

“Dom zdravlja Požeško slavonske županije pristupio je novim infrastrukturnim radovima na objektima naše ustanove i to na „matičnoj zgradi“ na adresi Matije Gupca 10 u Požegi i na Ambulanti u Pleternici, Prilaz 20. Naime, na zgradi u Požegi započet je projekt izmjene krovišta i adaptacija prostorija koje se nalaze na 3. katu. Krovište je izgrađeno davne 1974. godine, prije 47 godina, i vremenom je toliko dotrajalo da je rad u potkrovnim prostorijama otežan za vrijeme i najmanjih oborina,” kaže ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.

“Projektom adaptacije i izmjene krovišta koji je izrađen prošle godine predviđena je sanacija krovišta, izmjena krovnih prozora, izolaterski radovi kao i radovi strojarskog izmiještanja grijanja u potkrovnim prostorijama, te nužni dio elektroinstalaterskih radova. Dosadašnji dio potkrovlja koji je bio zatvoren „lamperijskim pokrovom“ bez ikakvih izolacija bit će zamijenjen zidovima od gips kartonskih ploča sa svom propisanom hidro i termo izolacijom. Krovište će biti u potpunosti izmijenjeno sa novim materijalima te će biti u cijelosti promijenjena pripadajuća infrastruktura krovišta, gromobranske instalacije i građevinska limarija,”pojasnio je ravnatelj.

Dodaje kako je prema Projektu druga faza radova u zgradi na adresi Matije Gupca 10 u Požegi predviđena u ljetnim mjesecima ove godine kada će biti obavljeno uklanjanje lamperijskih pokrova, izmjena preostalih drvenih prozora, sanacija neožbukanih zidova te ugradnja novih materijala koje je moguće održavati i dezinficirati sukladno medicinskim standardima.

“Ukupna vrijednost investicije za Dom zdravlja u Požegi, M. Gupca 10, iznosi nešto više od 750  kuna s PDV-om i financira se decentraliziranim sredstvima Požeško slavonske županije koje je namjenski prema projektu dodijelilo Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske te manjim dijelom sredstvima našeg Doma zdravlja,” dodaje Višaticki uz napomenu kako je planirani završetak infrastrukturnih radova na zgradi u Požegi do sredine rujna 2021. godine.

TEKST: S. P.                 FOTO: S. P./ D.K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn