NOVA ŠKOLSKA GODINA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI – U školskim klupama 1185 prvašića

Datum objave: 07. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – S manjim ili većim izmjenama, uz aktualne epidemiološke mjere i školski sat kraći za pet minuta, u osnovnim i srednjim školama Brodsko posavske županije počela je nova školska 2021/22.školska godina.

S prvim radnim danom nove školske 2021/22 godine, Brodsko posavska županija ima ukupno 1185 učenika upisanih u prve razrede što je za oko 3 posto manje u odnosu na prošlu godinu i evidentno govori o itekako prisutnoj migraciji stanovništva.

Kada je riječ o prvašićima njih ukupno 653-oje sjelo je u klupe 23 osnovne škole kojima je osnivač županija. Od ukupnog broja osnovnih škola njih osam bilježi rast broja upisanih u odnosu na prošlu godinu, u jednoj je broj prvašića ostao isti kao lani dok sve ostale bilježe pad. S istim brojem upisanih učenika u prvi razred ove u odnosu na prošlu godinu je OŠ Dragalić, koju će pohađati 13 prvašića. Duplo više upisanih učenika prvih razreda bilježe u Osnovnoj školi “Matija Antun Relković” u Davoru, gdje je, u odnosu na prošlogodišnjih 19 đaka, ove godine njih čak 38. U Osnovnu školu Mato Lovrak Nova Gradiška ove je godine upisano 52 prvašića, što je identičan broj prošlogodišnjem, za razliku od Osnovne škole “Ljudevita Gaja” koja se, baš kao i OŠ “Matija Gubec” Cernik, OŠ “Antun Mihanović” Nova Kapela, Batrina, OŠ “Vladimir Nazor” Adžamovci i Osnovna škola “Ivana Gorana Kovačića” iz Starog Petrovog Sela, može pohvaliti nešto većim brojem učenika.

Kada je riječ o srednjoškolskom obrazovanju, ukupno 11 škola s područja županije prima oko 1445 učenika, od čega njih 1155 u 9 slavonskobrodskih te preostalih 290 u tri srednje škole u Novoj Gradiški. Zahvaljujući velikom broju uspješno realiziranih projekata energetske obnove, ali i kontinuiranom ulaganju u podizanje standarda i kvalitete obrazovanja, Brodsko posavska županija kao osnivač može se pohvaliti činjenicom kako je obnovila sve matične škole u kojima, u velikoj mjeri, postoje i školske kuhinje spremne pripremiti i učenicima podijeliti tople obroke.

Uz stručno osoblje, profesore i nastavnike svih obrazovnih ustanova Županije, za novu su školsku godinu i izazove koji s njom stižu, spremni i u Stožeru civilne zaštite, koji je, uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, uputio i apel roditeljima i učenicima, podsjećajući ih da posebnu pozornost obrate na propisane mjere i preporuke Nacionalnog stožera, a svoj će dio posla, obzirom na povećani broj novih malih sudionika u prometu, tradicionalno, obaviti i Policijska uprava Brodsko posavska.

TEKST: S. Tarbuk                 FOTO:childrens.com

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn