NOVA PONUDA U POU M.A.R. NOVA GRADIŠKA – Od “Lektire za 5” do novih, hit filmskih naslova

Datum objave: 14. 6. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nastojeći približiti kulturu svima- malima, velikima, ali i onima između, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković, na tragu dobro uhodane prakse, i narednih vas dana čeka s brojnim zanimljivim sadržajima. Od projekta Lektire za 5 čiji je značaj u Godini čitanja prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija, radionica suvremenog plesa za osobe treće životne dobi, dječjih kazališnih predstava, tu je i standardno dobra filmska ponuda, stoga, i narednih dana ne zaboravite navratiti u Dom kulture.

Vjerujući kako se interes i ljubav za kulturne sadržaje stvara i njeguje još od djetnjstva, ali i da su knjiga i čitanje čarobna avantura koju mora iskusiti svatko, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška i narednih vas dana čeka s brojnim zanimljivim sadržajima za male, velike ali i sve one između. Na tragu dobro uhodane prakse ovih su dana s veseljem predstavili i novi projekt čiju je vrijednost i značaja, u Godini čitanja, prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija RH. Riječ je o programu pod nazivom Lektire za 5 čiji je cilj približiti djeci čitanje i lektirne naslove kao nešto zanimljivo i zabavno, poučno i svrhovito. Nastao u suradnji s glumcem Igorom Baksom, projekt je to videorudaka s obradama 8 poznatih lektirnih naslova koji će redovno biti objavljivani na youtube kanalu. Prvi, već dostupan, je Trnoružica, poznata bajka na kojoj su odrasle generacije. Uz približavanje knjiga i čitanja onima najmlađima, tu su i brojne kazališne predstave koje će, s dolaskom lijepog vremena, po već isprobanom receptu, na veselje cijelih obitelji, biti “igrane” u središnjem gradskom parku.

U POU M.A.R nisu zaboravili ni na one najstarije, za koje će, tijekom lipnja, uz potporu resornog ministarstva i Grada Nova Gradiška, biti organizirane kreativne radionice suvremenog plesa. Za sve ostale, tu je i standardno dobra filmska ponuda s naslovima u kojima, i više nego praktično, možete uživati i više dana, pa ako ne stignete vikendom, izlazak u kino organizirajte radnim danom. Prva prilika je već ovaj petak, 11.lipnja, kada su na rasporedu čak dva naslova-Matanićeva Zora, drugi nastavak poznate trilogije Sunca, naš kandidat za Oscara, u 16.30, a potom, u večernjem terminu Brzi i žestoki, 9.epizoda svjetski poznate franšize s Vin Dieselom u glavnoj ulozi. Istinski zaljubljenici u filmsku umjetnost uživat će u Terezi 37, višestruko nagrađivanom filmu Danila Šerbedžije nastalom prema scenariju glumice Lane Barić, iznimnoj priči o predrasudama i položaju žene u suvremenom hrvatskom društvu koja vas na kino platnu Doma kulture čeka u utorak, 15. i srijedu, 16.lipnja od 19.30. Dobar tek uz nove porcije kulture!

TEKST: S. T.       FOTO:havc.hr/hrvatski-film

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn