NOVA ODLUKA – Od 11. svibnja slobodno kretanje bez korištenja e-Propusnice

Datum objave: 10. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 10. svibnja 2020. godine stavlja se van snage Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH te se građani RH mogu slobodno kretati teritorijem RH uz izuzetak otoka Brača.

Odlukom Stožera CZ ponovno je omogućeno slobodno kretanje teritorijem RH bez korištenja e-Propusnice od 11. svibnja 2020. Također, olakšan je prelazak graničnih prijelaza RH te se od sada hrvatskim državljanima omogućava ulazak u Hrvatsku, odnosno odlazak u inozemstvo, uz pridržavanje općih i posebnih preporuka HZJZ-a. Dodatno, kada postoje poslovni razlozi ili gospodarski interesi, ulazak u RH omogućava se i stranim državljanima.

Od ponedjeljka mijenja se i odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja prema kojoj su relaksirane mjere rada i ograničavanja društvenog okupljanja. Od 13. svibnja sva vježbališta i teretane mogu raditi, a bazeni mogu početi s radom od 18. svibnja. Omogućava se okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu. Od sutra počinju s radom ugostiteljski objekti.

Sve odluke Stožera civilne zaštite pogledajte OVDJE.
Najnovije preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pogledajte OVDJE.

TEKST: S. P.        FOTO: PU BP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn