NOVA INICIJATIVA MLADIH PAKRAČANA – KuKuTV je kreativni odgovor mladih na karantenu uzrokovanu pandemijom COVID-19

Datum objave: 11. 5. 2020. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – Uz slogan „Svaki dan novi video, nova informacija, nova emocija“, prošli tjedan započela je s virtualnim, ali i stvarnim radom Ku(kulturna) Ku(kućna) TV(televizija) koju su inicirali i realizirali mlade Pakračanke i Pakračani okupljeni u sekciju mladih Kulturno – prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac.

KuKuTV je zamišljena kao oblik afirmativno-kreativnog informiranja putem društvene mreže Facebook, a bazira se na teme vezane uz područje Pakraca i Lipika. Protagonisti ovog kreativnog projekta koji je svojevrsni odgovor na karantenu uzrokovanu pandemijom virusa COVID-19, su grupa mladih koja je nastala prošle godine kroz provođenje provođenja projekta “Ne živiš snove dok spavaš – probudi se”, sufinanicranom sredstvima EU i Ministarstva kulture po pozivu “Umjetnost i kultura za mlade”, a iz kojega je nastao vrlo popularni mjuzikl “Tko pjeva zlo ne misli”. Zaustavljeni pojavom i opasnostima koronavirusa u svom radu na novim projektima, pronašli su rješenje u KuKuTV.

Mladima nedostaje druženje

“Inicijativa je nastala u našoj međusobnoj komunikaciji putem Facebooka koju nismo prekidali, hrabreći jedni druge. Mladi su pogođeni mjerama više nego odrasli i to na najsenzibilnijem području, a to nije ni novčanik, ni posao, ni putovanje, nego onaj vrlo važan svijet koji čini čovjeka kroz socijalni kontakt, preko učenja do radosti druženja. Smatrali smo da, poslije obveze obrazovanja koji je apsolutni prioritet, naša uloga može biti važna, a mladi su je prihvatili. Pojedinačno djelovanje ili rad u grupama po troje, kretanje uz poštivanje socijalne distance, posjedovanje mobitela, osnovni su uvjeti sudjelovanja. Mladi uz poštivanja nabrojenih pravila u skladu sa svojim vremenom i samostalno imaju poligon za aktivno kreativno izražavanje na način da dnevno objavljuje jedan video/reportažu jer su mladima ovo aktivnosti slobodnog vremena i nisu obveza“, pojašnjava Dubravka Špančić, voditeljica sekcije mladih KPD „Sloga“.

Cilj: učenje, zabava i puno smijeha

Dodaje kako KuKuTV poštuje određena “pravila” i to da je sadržaj vezan za kulturu (bilo protagonist, bilo način kreiranja priče, bilo tema), da ideju razrađuju sami mladi (istražujući temu, smišljajući način prezentacije, realiziraju), da temama pokušavaju obuhvatiti područje Pakraca i Lipika i na taj način da doprinesu promociji prekrasnih lokacija i činjenica o ovim gradovima, da svaka realizacija videa ima određenu emociju čime pokušavaju poticati mlade i na razvoj stavova, ali i da protagonisti kroz istražvanje uče i puno se smiju!

U realizaciju i tehničku izvedbu ovog projeta do sada su uključeni Emi Ančić, Nina Babojelić, Alex Blažević, Hrvoje Đurđević, Mateo Kadežabek, Krešimir Mađaroši, Stela Major, Sara Marin, Ana Pjerabon, Iva Sommer, Greta Špančić i Kristina Zednik, a njihove video uratke možete pratit na: https://www.facebook.com/pg/kpd.sloga/posts/?ref=page_internal

Prema riječima Dubravke Špančić ova grupa mladih i kreativnih Pakračana uskoro započinje snimanje filma umjesto predstave koju su trebali igrati krajem svibnja, a u tijeku je i montiranje virtualnog program “Sa zakašnjenjem za rođendan Gradu”.

IZVOR:  Grad Pakrac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn