NOVA GRADIŠKA “SMART CITY” – Besplatan pristup internetu na javnim površinama

Datum objave: 12. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Sukladno Sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF)- Program WiFi4EU, koji je Grad potpisao s Izvršnom agencijom za inovacije i mreže, Novogradiščani od svibnja 2020. imaju besplatan pristup internetu na javnim površinama. Instalirano je 10 pristupnih točaka na 8 lokacija, a sve imaju otvoren pristup internetu s brzinama od minimalno 30 Mbit/s.

Inicijativa WiFi4EU programa je potpora Europske komisije za omogućavanje besplatnog pristupa internetu krajnjim korisnicima u unutarnjim i vanjskim javnim prostorima, poput tržnica, parkova i trgova, te sličnih javnih površina. Provedbom projekta WiFi na području Grada Nova Gradiška, signalom su “pokriveni” prostori bazena i pripadajućih igrališta, Sportski centar „Ivo Petranović“, teniski tereni na Slavči, Cvjetni trg – južni dio, igralište na Cvjetnom trgu, tržnica, Dom Mala i dječje igralište u Kovačevcu.

“Zahvaljujući programu WiFi4EU svojim sugrađanima i gostima omogućili smo besplatan pristup internetu na javnim površinama, jer život bez interneta danas je nezamisliv, a na ovaj način razvijamo mrežu koja omogućava sigurnu, stabilnu i besplatnu internet vezu. Odabrani izvođač, Pro-Ping d.o.o., pružatelj telekomunikacijskih usluga nove generacije baziranih na vlastitoj bežičnoj i optičkoj mrežnoj infrastrukturi, i iza sebe ima nekolicinu uspješno implementiranih WiFi4EU projekata, zbog čega vjerujemo kako će i ovaj biti kvalitetno odrađen.”, izjavio je, tom prigodom, prvi čovjek Grada, gradonačelnik Vinko Grgić. Kako bi, koristeći projekt, mogli besplatno pristupiti internetu, potrebno je znati kako se “spojiti”. Nalazite li se na jednoj od navedenih lokacija, WiFi mreža bit će vidljiva pod nazivom “WiFi4EU”, nakon čega je potrebno “stisnuti” povezivanje, prijaviti se na mrežu, te pritisnuti “Login”, nakon čega će se u internetskom pregledniku otvoriti službene gradske stranice.

TEKST: S. T     FOTO: novagradiska.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn