NOVA GRADIŠKA PRIJATELJ ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA – S uručenim uvjerenjima i usvojenim vještinama prvi polaznici spremni uploviti u nemirne vode poduzetništva

Datum objave: 19. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

POD

NOVA GRADIŠKA – Nakon provedenog proljetnog ciklusa edukacija u okviru projekta Grad-prijatelj ženskog poduzetništva, buduće uspješne poslovne žene ( i muškarci ) grada Nova Gradiška primili su uvjerenje o stečenim novim, za uspješno plivanje poslovnim vodama itekako potrebnim, znanjima i vještinama.

Promjene na globalnom tržištu rada, kao i sve prisutniji problem nezaposlenosti, unatoč brojnim negativnim trendovima, donijele su i jedan pozitivan. Riječ je o značajnom povećanju broja uspješnih poduzetnica koje su, onako kako je to samo ženama već svojstveno, pritisnute problemima, u nemogućnosti pronalaska posla, odlučile stvar uzeti u vlastite ruke. I mada je takvih žena na prostoru regije iz dana u dan sve više, onima iz manjih gradova i ruralnih sredina za sličan poduhvat još uvijek nedostaje hrabrosti, znanja, te vrlo često i novca. Obraćajući se, upravo njima, želeći ih informirati , osnažiti, ali im i prenijeti alate i vještine potrebne za samozapošljavanje, Virtualni ženski poduzetnički centar prema ideji novogradiške poduzetnice Mirele Glavaš, pokrenuo je projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva koji su do sada, uz grad inicijator priče, prepoznali i Lipik, Ivanić grad, Zagreb i Petrinja.

Riječ je o projektu u kojem se, uz osnaživanje žena za poduzetništvo, kreira i drugačiji način rada jedinica lokalne uprave i samouprave, u smjeru prema kojem bi gradovi koji su projekt prepoznali, budućim poduzetnicama ( i poduzetnicima, da ne bi bilo kako je riječ o rodno neravnopravnom projektu!?) trebali postati istovremeno i servis, ali i sva potrebna logistička, pa i financijska podrška. Jer, za ulazak u okrutni svijet poduzetništva, potrebna su izvjesna znanja. Ona koja je, u okviru projekta, u suradnji s Gradom, na besplatnom ciklusu edukativnih radionica, zainteresiranima prenijela Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Komunikacijske, motivacijske i samomotivacijske vještine, osnove timskog rada, leadershipa, kriznog komuniciranja, rješavanja sukoba, ali i marketinga-samo su neke od tema s kojima su se upoznali polaznici predavanja, budući poduzetnici, od sada i „vlasnici“ uvjerenja koja im je uručio čelni čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić. „Besplatan paket potrebnih „početnih“ znanja, uz brojne druge, službene poticajne mjere, potvrda su orijentiranosti grada ka razvoju gospodarstva i poticanju poduzetništva. Osim toga,  sjajno je što smo, gotovo istovremeno kada smo nekolicinu naših sugrađana osnažili na samozapošljavanje, u grad i njegovu poslovnu zonu doveli pet novih ulagača, ali i investiciju „tešku“ 400 milijuna kuna“ upoznao je,čestitajući polaznicima na poduzetničkom duhu, gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić.  Nakon prve uspješno prijeđene stepenice, projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva ide dalje. Baš kao i slijedeći ciklus edukacija najavljen za jesen.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: S. T.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn