NOVA GRADIŠKA: PETKOM U 9 – Nakon vrućih kubanskih, ritam Afrike u Gradskom parku

Datum objave: 14. 6. 2022. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nakon što je prošlog vikenda Ricardo Luque sa svojim Amigosima u grad donio vruće kubanske ritmove, na najljepšu novogradišku pozornicu na otvorenom ovaj tjedan, 17. lipnja, stiže duh Afrike. Manifestacija “Petkom u 9″, sjajna zajednička priča POU „Matija Antun Relković”, Turističke zajednice i Grada, dovodi Senegalca Commija Baldea i groove bend Kaira Kela. Navratite, jer ostati ravnodušan uz njihovu svirku – jednostavno nije moguće

Najljepša gradska pozornica na otvorenom, dobra ekipa, čaša hladnog pića i nabrijani zapadnoafrički groove, sve je što vam treba za ugodnu vruću ljetnu večer. Navratite li ovog vikenda u Novu Gradišku ponuda je to koju će vam servirati POU M..Relković, Turistička zajednica i Grad u okviru sjajne manifestacije “Petkom u 9″ koja je prošli tjedan, zahvaljujući koncertu Ricarda Luquea i njegovih Amigosa, posjetiteljima ponudila miris i okus Kube.

Ovaj petak, 17.lipnja, vrijeme je za nešto drugo- nastup Commija Baldea i Kaira Kele. Mladi je to i talentirani Senegalac koji već 10 godina živi i radi u Zagrebu, glazbenik, tekstopisac, kantautor i izniman perkusionist koji će, uz pratnju”domaćeg”, afro groovea benda Kaira Kela, u Novu Gradišku donijeti čaroban dašak Zapadne Afrike. Riječ je o bendu koji izvodi isključivo autorske pjesme na Mandinka jeziku zasnovane na tradicijskim ritmovima i melodijama, uz koje je, jednostavno nemoguće, ne zaplesati. Odvojite, stoga, malo vremena i ovaj petak provedite u Novoj Gradiški. Nakon cjelodnevnog kupanja na nedavno otvorenim gradskim bazenima, a potom i kratke šetnje, oko 21 sat nacrtajte se u gradskom parku i uz pomoć sjajne glazbe, otputujte u Afriku. Vidimo se!

TEKST: S. Tarbuk             FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn