NOVA GRADIŠKA, NOVI DOŽIVLJAJ – Slavonski dućan u novouređenom prostoru

Datum objave: 04. 7. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Slavonski dućan, jedinstvena priča Zadruge Zajednica proizvođača novogradiškog kraja, nakon nešto više od dvije godine djelovanja u prostoru stare Bauerove knjižare, preselio je na novu adresu- u veći, atraktivniji prostor na Trgu kralja Tomislava u koji je Grad uložio 750 tisuća kuna. Novi je to korak u promociji domaćeg autohtonog proizvoda i nastavak sve uspješnije priče o turističkom pozicioniranju Nove Gradiške koja će se uskoro, zahvaljujući tamošnjim kontaktima i suradnji, predstaviti i u Beču.

Nakon nešto više od dvije godine djelovanja u prostoru stare Baureove knjižare, Slavonski dućan, jedinstvena priča Zadruge Zajednica proizvođača novogradiškog kraja, kupce i posjetitelje očekuje na novoj adresi- u većem, atraktivnijem, moderno uređenom prostoru na Trgu kralja Tomislava ( bivši Varteks) u koji je Grad, uložio 750 tisuća kuna. Novi je to korak u promociji domaćeg autohtonog proizvoda i nastavak sve uspješnije priče o turističkom pozicioniranju Nove Gradiške, koja će se uskoro, kako je najavljeno na svečanosti otvorenja, zahvaljujući kontaktima i suradnji, predstaviti i u Beču, kao i kupcima na Jadranu, jer tako se povezuje Zelena i Plava Hrvatska.

“Ovo je priča o povijesti-našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti čiji je cilj pomoći svim našim proizvođačima koji žive od vlastitog rada, priča koja povezuje Grad Novu Gradišku i Općine Cernik, Okučane, Novu Kapelu, Staro Petrovo Selo, Davor i Rešetare i sve uspješnije prelazi granice naše županije, okupljajući i “domaće majstore” iz Požeško-slavonske, Sisačko moslavačke i Osječko baranjske županije. Nakon što smo, neko vrijeme, proveli u malom prostoru nekoliko metara dalje, shvatili smo kako je potreba puno veća, dobili, za ovaj prostor, potporu od Ministarstva državne imovine i uložili oko 750 tisuća kuna vlastitih sredstava, kako bi našim OPG-ovcima ponudili mjesto dostojno kvalitete njihovih proizvoda. Ovo je tek početak, sstoga, dovedite ovdje svoje prijatelje, kako bi pojeli i popili kvalitetno i domaće. Iako nas je situacija s koronom ponešto usporila, nastavljamo ovu priču, šireći ponudu na Austriju, kao i mjesta na Jadranu, jer samo je tako moguće kvalitetno povezivanje zelene i plave Hrvatske.”, rekao je na svečanosti otvorenja novog, atraktivnijeg prostora Slavonskog dućana, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Zadovoljstvo novim objektom u kojem će posjetitelji, od sada, moći istinski osjetiti i “zagristi” Slavoniju, iskazao je i Vitomir Žakić, načelnik Općine Cernik, ističući kako je riječ o još jednom gastro-turističkom adutu grada i okolice. “Vjerujem kako će svi koji posjete Novu Gradišku, navratiti i u ovaj dućan i okusiti Slavoniju. Zahvaljujem gradonačelniku koji nas podržava, nadamo se proširenju i sudjelovanju velikog broja OPG-ovaca” rekao je na svečanosti otvorenja načelnik Žakić. Uz poslovanje po modelu komisione prodaje i značajan broj proizvoda, u novi Slavonski dućan veći će broj posjetitelja privući i mogućnost kušanja proizvoda, jer samo je tako moguće potpuno okusiti i regiju i razvijati turizam doživljaja. Razmišlja tako i Milan Rosić, upravitelj Zajednice proizvođača novogradiškog kraja, entuzijast i zaljubljenik u tradiciju.

“Iako su na početku ove priče mnogi proizvođači bili skeptični,spremni i odjaviti vlastite OPG-e, drago mi je da smo uspjeli i neke od njih čak i potaknuli na ponovno pokretanje proizvodnje. Trenutno u dućanu nudimo proizvode čak 64 kooperanta-OPG-a, kućnih radinosti, obrta, udruga, izlazimo na sajmove, a u planu je i organizacija tradicijskih događanja, što će dodatbno oplemeniti ovaj prostor i doživljaj Slavonije, ali i drugih krajeva Hrvatske. Moram reći kako je sve više zanimanja i drugih općina da nam se pridruže, ali i kako je, uz minimalni ulog, jednostavno pristupiti u zadrugu.”, upoznao je upravitelj Zajednice proizvođača novogradiškog kraja. Svečanosti otvorenja Slavonskog dućana na novoj adresi, nazočio je i Bartol Šimunić, pročelnik kabineta predsjednika RH Zorana Milanovića.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: S.T./ F. S.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn