NOVA GRADIŠKA “BLJESKU” U ČAST – Festival čobanca i veliki koncert domoljubnih pjesama

Datum objave: 27. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

NG BLJESAK

NOVA GRADIŠKA – Sjećajući se ratnih 90-tih, pamteći s pijetetom one koji su Domovini poklonili sebe, slaveći pobjedu i oslobođenje Zapadne Slavonije, 22.godišnjica Vojno redarstvene akcije „Bljesak“ po prvi će puta, svečano i sadržajno, u subotu i nedjelju, 29. i 30.travnja, biti obilježena i u Novoj Gradiški.

Jer riječ je o povijesnom datumu koji, itekako zaslužuje biti obilježen, ali i sadržajima koje zajedničkim snagama organiziraju Grad Nova Gradiška, Turistička zajednica grada i članovi braniteljskih udruga dragovoljaca Domovinskog rata i Prijatelja rijeke Save. Službeno obilježavanje 22.godišnjice „Bljeska“ počet će u subotu, 29.travnja Festivalom čobanca, natjecanjem u kuhanju ovog nadaleko poznatog slavonskog specijaliteta, za koje su interes pokazali brojni kuhari-amateri , predstavnici društava i udruga iz cijele Hrvatske, okupljeni upravo za ovu prigodu.

Središnja novogradiška ulica, popularni Korzo, za ovu će prigodu biti pretvorena u jedinstvenu cjelodnevnu kuhinju na otvorenom u koju su dobrodošli navratiti , ali i degustirati skuhano, svi Novogradiščani i njihovi gosti. Obzirom na količinu i kvalitetu potrebnih sastojaka za koje će se pobrinuti organizatori, kao i brojna lokalna lovačka društva ( jer, čobanac je, znaju svi Slavonci, najbolji ukoliko je pripremljen od više vrsta mesa), događaj je ovo koji ne bi trebalo propustiti. Jer, uz ugodno druženje, provjereno dobru tamburašku glazbenu kulisu, prilika je ovo i da jedinim udarcem riješite subotnji ručak. Iako je riječ o natjecanju u kojem je važnije sudjelovati nego pobijediti, najbolji kuhari, ali i tri najbolja čobanca, kako je i red, bit će nagrađeni.

Svečanost obilježavanja 22.godišnjice „Bljeska“ bit će nastavljena i dan kasnije, u nedjelju, 30.travnja, velikim večernjim koncertom domoljubnih pjesama na kojem će nastupiti tamburaški sastav HRT-a pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda, Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“, Dražen Žanko, Mladen Kvesić. Maks Hodžić, Igor Delač, Danijela Pintarić, novogradiške pjevačke zvijezde-Barbara Dautović i Bernard Kumić Berny, te Slavoncima omiljen Šima Jovanovac. Nakon službenih dva sata programa i 26 izvedenih pjesama, organizatori koncerta „Bljesku u čast“, grad Nova Gradiška i Turistička zajednica, svim Novogradiščanima i gostima grada, poklonit će i dodatni koncert iznenađenja.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn