NOĆ MUZEJA U POŽEGI – Pod motom „Inovacije i digitalna budućnost” i ovogodišnja Noć muzeja odlično posjećena

Datum objave: 02. 2. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Noć muzeja – manifestacija koja se održava već 14. godina za redom i ove godine privukla je u požeški Gradski muzej brojne posjetitelje koji su razgledavali trenutno otvorenu izložbu „O životinjama i ljudima“ ali i uživali u nekim drugim sadržajima.

Tako se sinoć na otvorenju Noći muzeja pratio program uživo iz Muzeja grada Pakraca što je za posjetitelje bio poseban doživljaj. Tom prilikom ravnateljica požeškog muzeja Mirela Pavličić Hein pozdravila je sve djelatnike i posjetitelje požeškog muzeja, gradonačelnika Požege Darka Puljašića, ali i posjetitelje i djelatnike muzeja grada Pakraca, gradonačelnicu grada Pakraca, Anamariju Blažević te svoju kolegicu, ravnateljicu Muzeja grada Pakraca Jelenu Hihlik.

„Kao muzealcima koji uvijek pripremaju noć muzeja i dočekujemo posjetitelje uvijek nam se nametalo pitanje kako to izgleda u nekom drugom gradu pa smo na ovaj način doskočili tom problemu. Kao što znate Gradski muzej Požega ove godine obilježava svoju 95.godišnjicu postajanja ali i muzej grada Pakraca slavi svoju 10-tu. Mi smo zapravo jedine srodne ustanove na prostoru Požeško-slavonske županije i zato smo se odlučili na jednu zajedničku suradnju, kroz zajedničke teme i interes. Zajedničkim djelovanjem želimo osnažiti naše projekte a ovo je tek početak naše suradnje a nadamo se da će biti duga i uspješna,“ rekla je ravnatlejica Gradskog muzeja Požega Mirela Pavličić Hein.

Nakon nekoliko riječi pozdrava ravnateljice Muzeja grada Pakraca, Jelene Hihlik nastavio se program uz glazbeni koncert Osnovne glazbene škole Pakrac, koju su požeški posjetitelji pratili uživo. Program Noći muzeja nastavio se odličnim koncertom Glazbene škole Požega, istovremeno, posjetitelji su imali stručno vodstvo na izložbi “O životinjama i ljudima”.

U drugom dijelu večeri predstavljena je aplikacija e-muzej, a za sam kraj programa ovogodišnje požeške Noći muzeja održan je kviz muzejski pab u suradnji s udrugom “Kvizoljupci Zlatne doline”.

TEKST: A. Nedela        FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn