NOĆ MUZEJA U MUZEJU GRADA PAKRACA – Raznolik program za sve generacije 

Datum objave: 24. 1. 2022. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – Muzej grada Pakraca u Noći muzeja će svoja vrata otvoriti u razdoblju od 18.00 do 23.00 uz program koji će se odvijati u Muzeju grada Pakraca, Gradskoj vijećnici u Kompleksu Janković te digitalni sadržaj na www.muzej-pakrac.hr.

Noć muzeja 2022. održat će se u okolnostima koje su gotovo nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu. “Unatoč tome što je ova muzejska noć i u našem muzeju bila najposjećenija i najveselija u godini ovogodišnju ćemo ponovno morati prilagoditi ovom, novom normalnom vremenu epidemije. Tema Noći muzeja 2022. je Muzeji – između digitalnog i stvarnog. Činjenica je da naša dosadašnja iskustva mogu potvrditi kako su digitalni sadržaji zanimljivi, ali ništa ne može zamijeniti susret uživo i doživljaj muzejskih predmeta i muzeja u stvarnom trenutku i vremenu. Zato ćemo ipak i ove godine otvoriti vrata stvarnog muzeja, ali uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi.” pojasnila je ravnateljica muzeja Jelena Hihlik.

Muzej grada Pakraca u Noći muzeja će svoja vrata otvoriti u razdoblju od 18.00 do 23.00 uz program koji će se odvijati u Muzeju grada Pakraca, Gradskoj vijećnici u Kompleksu Janković te digitalni sadržaj na www.muzej-pakrac.hr. www.muzej-pakrac.hr

Gradska vijećnica u Kompleksu Janković
Stari grad Pakrac, rezultati arheoloških istraživanja 2021., Tea Lokner, predavanje / 18.00
Stari grad Pakrac, rezultati arheoloških istraživanja 2021., Tea Lokner, predavanje/ 20.00

Muzej grada Pakraca / 18.00 – 23.00
Kulturna terapija
Retro glazbena slušaonica, mogućnost slobodnog istraživanja i uvida u najzanimljiviju građu zavičajne povijesti Pakraca. Glazba te ugodan muzejski, kulturni ambijent dokazano imaju terapeutski učinak na sve generacije.
Retro gameri! Isprobajte kako je to biti gamer na muzejskim računalima. U Noći muzeja očekuje vas prava retro – igraonica.
Prezentacija nadograđenog 3D modela Starog grada Pakraca
Prezentacija 3D modela srednjovjekovnog Starog grada Pakraca koji se stalno nadograđuje i otvara sve više mogućnosti za poboljšanje prezentacije utvrde i srednjovjekovne povijesti u virtualnom svijetu.
Noćna potraga / potragu organiziramo u muzeju i svatko zainteresiran će preko određenih izloženih muzejskih predmeta moći pokušati riješiti noćnu muzejsku zagonetku. Točna rješenja bi će nagrađena!
Kutak s Grofom, Groficom i Caricom!
Dječji kutak! Igraonica u prizemlju muzeja za svu djecu željnu stvarne igre
Između digitalnog i stvarnog / pročelje muzeja

TEKST: S. P.         FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn