NOĆ KNJIGE U POŽEGI: Riječju, pokretom, oblikom i zvukom proslavljena moć knjige

Datum objave: 24. 4. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Noć knjige koja se obilježava povodom Svjetskog dana knjige 23. travnja, u Gradskoj knjižnici Požega proslavljena je prigodno i sadržajno. Novi prostor požeške knjižnice ispunjen riječju, pokretom, oblikom i skladom uz Noć knjige – potvrdio je i njenu neprikosnovenu moć.

Unatoč pandemiji i u skladu s preporučenim mjerama, požeška knjižnica pripremila je programe koji su ljubitelje umjetnosti i čitanja okupljali, kao vjerne hodočasnike u hramu ukoričene moći, od ranog popodneva do kasne večeri. Središnji dio programa obilježio je književni susret sa Zoranom Ferićem, jednim od najčitanijih suvremenih hrvatskih pisaca koji je požeškoj publici ovom prilikom predstavio i svoj novi roman “Putujuće kazalište”. Kao i svi koji kroče u prostor požeške knjižnice i gost u Noći knjige ostao je zadivljen.

“Imam osjećaj kao da sam na prvom književnom susretu, budući da je ovo prvi susret uživo s publikom nakon godinu dana. Ono što me je pozitivno šokiralo je ova knjižnica, to kako izgleda, kako je organiziran ovaj susret. Mislim da će mi ovo ostati dugo u sjećanju kao nešto jako pozitivno,” rekao je Ferić.

U prostranom prostoru Knjižnice održana su i brojna druga zbivanja – od akcije uživanja u čitanju u udobnosti čitalačkih kutaka, pisanja priče na temu Moć moje knjižnice do obiteljskih programa i igranja društvenih igara, fotkanja, preporuka i ilustriranja knjiga.

Ljepotom pokreta događaje u Noći knjige pratile su i plesačice Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar, a svoj obol požeškom programu, koncertom kojim je obilježila 20 godina karijere, dala je i uvijek rado viđena u rodnom gradu, glazbena umjetnica Ivana Kindl.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn