NOĆ KNJIGE U POŽEGI – Bogat trodnevni program u Gradskoj knjižnici Požega

Datum objave: 18. 4. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje Noć knjige održat će se četiri dana, od 22. do 25. travnja, s čak više od 1200 programa i akcija u 250 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Bogat trodnevni program pripremila je i Gradska knjižnica Požega.

U Noći knjige sudjeluje 150 narodnih knjižnica, više od stotinu knjižara, antikvarijata i nakladnika, 300 škola, vrtića, fakulteta i drugih ustanova kao i kazališta, mjesnih odbora, učeničkih domova, domova za starije osobe, kulturnih centara, pisaca, umjetnika i raznih drugih kreativaca.

Noć knjige ove godine propitkuje slobodu i knjigu kao prostor slobode, što je i tema mnogih događanja tijekom trajanja manifestacije. Sudionici će se slobodom baviti u čitavoj lepezi njezinih mogućih interpretacija – od cenzure i autocenzure do kritičkog mišljenja i pjesničke slobode. Zaštitno lice Noći knjige je suvremeni lakrdijaš Perica, kojeg je utjelovio glumac Igor Baksa, a organizatori Noći knjige priredili su i seriju promotivno poučnih videa Perica lak na peru, svakom nađe pravu mjeru! koji se mogu pratiti na društvenim mrežama manifestacije, pa pratitelji tih mreža mogu uživati u Peričinim vragolijama i dijalozima sa stožernim piscima hrvatske književnosti.

Raznolikim sadržajima i programima 22., 23. i 25. travnja i Gradska knjižnica Požega obilježava Noć knjige. Osim cjelodnevnih akcija čitanja, pisanja, učenja i zabave na svim odjelima Knjižnice, u petak, 22. 4., i u ponedjeljak, 25. 4., od 8 sati do 21 sat te u subotu, 23. 4., od 17 sati do 22 sata na ovogodišnjoj te manifestaciji u tvojoj Knjižnici očekuju i zanimljive aktivnosti za djecu i mlade, četiri književna susreta, kao i izložbeni, plesni i glazbeni program te kviz.

Posjeti web stranicu  i iz bogatog trodnevnog programa požeškog središta kulture izaberi nešto za sebe!

TEKST: S. Pok                    FOTO:Noć knjige/S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn