NOĆ KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI NOVA GRADIŠKA – Video poruke, radijska emisija, kazališna predstava

Datum objave: 22. 4. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Iako su se i knjižnice morale prilagoditi novonastalim okolnostima i na neko vrijeme zatvoriti vrata korisnicima, blago skriveno na njihovim policama, na sreću, zahvaljujući suvremenim tehnologijama, svakodnevno nalazi put do čitatelja. Potvrdit će to i Noć knjige, jedinstvena manifestacija koja će se ove godine, u svom devetom izdanju, u četvrtak, 23.travnja, po prvi puta održati u virtualnom svijetu. Sadržajno bogatom programu pod zajedničkim motom “S knjigom nisi izoliran” pridružit će se i Gradska knjižnica Nova Gradiška.

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige u četvrtak, 23.travnja, diljem zemlje, bit će održana Noć knjige, jedinstvena, sada već tradicionalna manifestacija čiji je cilj poticanje čitanja i promicanje vrijednosti i položaja knjige u suvremenom društvu. Kako su se i knjižnice morale prilagoditi novonastalim okolnostima i na neko vrijeme zatvoriti vrata svojim korisnicima, Noć knjige po prvi će puta, u svom devetom izdanju, biti održana u virtualnom svijetu, uz poruku “S knjigom nisi izoliran”. Osmu godinu za redom manifestaciji će se, brojnim cjelodnevnim sadržajima, pridružiti i Gradska knjižnica Nova Gradiška uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, Knjižnica Grada Zagreba, Nacionalne sveučilišne knjižnice i Grada Nova Gradiška i vjerne medijske pratitelje i suradnike.

Uz pozdravne riječi organizacijskog odbora manifestacije, predstavnike Grada i knjižničarskog tima, virtualnom otvorenju zakazanom za 10 sati, jedinstvenim video pozdravima i porukama pridružit će se i brojni renomirani umjetnici zavičajnici poput Mire Gavrana, Zorana Malkoča, Tita Bilopavlovića, Silvija Petranovića, a one najmlađe razveselit će i poklon priča “Moda i književnost” koju će pročitati omiljena im književnica Sanja Polak.  Značajnu ulogu u programu imat će i mali i veliki najčitatelji i čitateljice Dječjeg odjela i odjela za odrasle Gradske knjižnice, koji će, putem video clipova i fotografija, poslati poruke o važnosti čitanja te knjigama i slikovnicama koje su zauvijek promijenile njihove svjetove. Noć knjige na novogradiški način posjetiteljima i sudionicima manifestacije u poslijepodnevnim će satima ponuditi i radio emisiju koju će zajednički realizirati članovi Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška i KLD-a Rešetari.

U večernjem terminu od 20 sati, na rasporedu je kazališna predstava “Traži se suprug” , hit komedija Mire Gavrana koja je , u samo osam dana, na You tube kanalu imala 32 tisuće pregleda, a na daskama ju je, u dvije sezone i 110 repriza, vidjelo više od 50 tisuća gledatelja. Želite li osjetiti virtualno kazalište dovoljno je na You tube upisati Gavran Kerempuh Traži se novi suprug i prepustiti se užitku. Knjižnični tim Gradske knjižnice Nova Gradiška u sastavu Mirjana Pranjić, Renata Matijašević, Anka Višić, Goran Bašić i Biljana Dakić s radošću vas očekuju na Facebook stranici knjižnice u četvrtak 23. travnja . Pridružite se komentarima, prijedlozima i sudjelovanjem i uvjerite se kako s knjigom niste izolirani!

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: Noć knjige

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn