NOĆ KAZALIŠTA U POU M.A. RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA – Gostovanje Exit teatra i Münchhausena

Datum objave: 20. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Jedinstvenoj europskoj manifestaciji Noć kazališta ove će se subote, 21.studenoga, tradicionalno pridružiti i Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška gostovanjem zagrebačkog Teatra EXIT s višestruko nagrađivanom predstavom Münchhausen. Vidimo se u dvorani Doma kulture u 19 sati.

Izazovna epidemiološka situacija u kojoj se nalazimo nije spriječila kazališta da se i ove godine pridruže jedinstvenoj europskoj manifestaciji posvećenoj scenskim i izvedbenim umjetnostima, Noći kazališta, kojoj će se, tradicionalno, pridružiti i Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška, vjerujući kako nam je sada, više no ikada, potrebno opuštanja i kulture.

Ovogodišnja Noć kazališta održat će se u subotu, 21. studenoga u 11 europskih zemalja, a novogradiški će poklonici teatra toga dana, potpuno besplatno, imati priliku uživati u predstavi Münchhausen. Riječ je o višestruko nagrađivanoj kazališnoj priči zagrebačkog Teatra EXIT, temeljenoj na književnom liku njemačkog plemića kojeg je stvorio pisac Rudolf Erich Raspea, uspješnici koja prati avanture i čudesna putovanja puna nevjerojatnih događaja jednog naizgled običnog muškarca. U sat vremena smijeha i pametne zabave, humora koji aludira i na neke hrvatske boljke, Münchhausen će svojim pričama posjetiteljima ponuditi otkrivanje svijeta laži ali i onih koje možemo oprostiti. Riječ je o monodrami koju, glumački magično i suvereno, “nosi” Vili Matula, nagrađen za ovo ostvarenje, brojnim priznanjima diljem Hrvatske. Münchhausen i novogradiška Noć kazališta čekaju vas u dvorani Doma kulture u subotu, 21.studenoga od 19 sati

TEKST: S. T.       FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn