NIZ BESPLATNIH KULTURNIH ZBIVANJA U POU M.A. RELKOVIĆ – Grinch, Maraton kratkometražnog filma, koncert Sandre Bagarić

Datum objave: 19. 12. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – U istom tonu kao i proteklih 12 mjeseci- zabavnom, edukativnom, informativnom- jer, kultura je sve to, pa i puno više, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković završit će još jednu godinu. Uz iznimnu glazbenu poslasticu na dar svim sugrađanima i poklonicima lijepog- besplatni Božićni koncert Sandre Bagarić, u subotu, 21.prosinca. Ima toga još, za male, velike, pa i one najmlađe, stoga, provjerite ponudu i vidimo se narednih dana u Domu kulture u Novoj Gradiški.

Slijedeći već uhodanu dobru praksu, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković i posljednje će dane godine završiti u istom tonu. S bogatom kulturnom ponudom, jer, dobar film, koncert ili kazališna predstava, sjajan su začin životu. Nastojte stoga, uz sve predblagdanske obaveze, narednih dana odvojiti i pokoji trenutak za to i birajte iz “bogatog izloga” učilišta. Prvu priliku imate već u četvrtak, 19.prosinca, kada je na rasporedu besplatna projekcija Grincha, omiljenog zelenog gunđala koje će razveseliti najmlađe, ali i cijelu obitelj.Istoga dana, u ranim jutarnjim satima, starta i Maraton kratkometražnog filma, manifestacija kojom se na najkraći dan u godini (21. prosinca) slavi kratka filmska forma. Ovogodišnji, sedmi Maraton gledateljima će, u tri dana trajanja, ponuditi programe pod nazivom Mali hrvatski i mali europski maratonci što uključuje animirane naslove namijenjene najmlađima kao i recentnu domaću i europsku produkciju kratkometražnih filmova s naglaskom na one koji ostvaruju nagrade na značajnijim domaćim i inozemnim festivalima. Ako vam ni to nije dovoljno, hit filmski naslov čeka vas i u večernjem kino terminu od 20 sati. Riječ je o najnovijoj epizodi Ratova zvijezda pod nazivom Uspon Skywalkera, koju možete pogledati i u nedjelju, 22. prosinca,u nešto ranijem terminu, od 17 sati.

Predah od filma uhvatite u subotu, 21.prosinca, kada vam Učilište, jer vrijeme je darivanja, priprema istinsku glazbenu poslasticu. Riječ je o koncertu Sandre Bagarić, naše proslavljene sopranistice, operne pjevačice, televizijske i kazališne glumice, kojoj će se na sceni Doma kulture, kao klavirska pratnja, pridružiti suprug Darko Domitrović. Navratite li, a bilo bi šteta koncert propustiti, imat ćete priliku uživati u poznatim glazbenim djelima hrvatske i svjetske opere, mjuziklu, kanconama, kao i prigodnim božićnim skladbama. Koncert počinje u 19 sati, a ulaz je, ponovimo, besplatan. Jer, kraj je godine, a porcija kulture najbolji je poklon. Vidimo se!

TEKST: S. T.      FOTO: POU MAR

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn