NITKO NE SMIJE BITI SAM – Tradicionalna manifestacija Grada Požege ispunjena toplinom i zajedništvom

Datum objave: 18. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Grad Požega i ove je godine organizirao tradicionalnu manifestaciju „Nitko ne smije biti sam.” Više od 650 sugrađana koji su ostali bez supružnika, starih 70 i više godina, odazvalo se pozivu na predblagdanski susret. S Požežankama i Požežanima zlatne dobi u blagdanskom ozračju družili su se gradonačelnik Darko Puljašić i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha.

Gradonačelnik Puljašić pozdravio je okupljene sugrađanke i sugrađanke prigodnim je riječima. Uz poruku brižnosti i zahvalnosti, prvi čovjek grada čestitao je svojim seniorima nadolazeće blagdane.

“Drago mi je vidjeti u tolikom broju, moje zlatne djevojke i mladiće. Hvala što ste danas došli i odvojili svoje vrijeme kako bi se družili s nama i jedni s drugima. Hvala što mislite na svoj grad Požegu, a nadam se da smo i ovom malom gestom vratili dio pažnje ljubavi koju ste vi nama poklonili. Za puno onoga što mi danas imamo i uživamo u našem prekrasnom gradu zaslužni ste isključivo vi i što bi mi bez vas? Hvala što ste svoj radni vijek proveli u ovom gradu, gradeći ga i čineći ga boljim kroz svoja djela ali i kroz svoju djecu i unuke. Odrastao sam uz djeda i baku i kada vidim nekog od vas, vidim svoje najmilije. Provedite blagdane u radosti i ljubavi, želim vam čestit Božić i sretnu novu godinu i da mi još puno, puno puta dođete na ugodna druženja,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

Na toplim riječima njegovi sugrađani zahvalili su jednakom mjerom – srdačnim stiskom ruke, zagrljajem. Uz toliko životnog i radnog iskustva na jednom mjestu neizbježan je bio i pokoji mudri savjet i prijedlog kako još bolje voditi grad, ali uz puno šale i zajedničkog smijeha. Dame i gospodu zlatne dobi pozdravili su i gradonačelnikovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha u ozračju dobrog raspoloženja – jer nitko ne smije biti sam.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn