“NGENERACIJA” – Novi projekt novogradiških umirovljenika

Datum objave: 29. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – “NGeneracija” novi je projekt Udruge Matice hrvatskih umirovljenika Grada Nova Gradiška vrijedan 270 tisuća kuna koji će novogradiški seniori naredne dvije godine provoditi u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih i suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Udruga Matice hrvatskih umirovljenika Grada Nova Gradiška, sve spretnija i uspješnija u provedbi projekata, na tiskovnoj je konferenciji predstavila novu “priču” vrijednu 270 tisuća kuna. Riječ je o projektu pod nazivom “NGeneracija” koji će, novogradiški seniori, naredne dvije godine, provoditi u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih i suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj projekta, čija je autorica Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika, a voditelj Ivan Tomasić, održavanje je postojeće kvalitete života starijih osoba i integracije marginaliziranih skupina u život lokalne zajednice kroz provedbu organiziranih dnevnih aktivnosti prilagođenih njihovim potrebama i interesima koje ublažavaju socijalnu isključenost.

U okviru projekta “Ngeneracija” u planu je organiziranje brojnih svakodnevnih aktivnosti, psiholoških i pravnih radionica, radionica očuvanja nematerijalne kulturne baštine, ali i kuglanja, pikada, fitnesa 60+ te sportskih turnira korisnika projekta, njih čak 400, koji, upoznala je predsjednica novogradiških umirovljenika, Julijana Žirovčić, jedva čekaju početak priče. “Zbog pandemije koronavirusa naše su aktivnosti trenutno zaustavljene, ali jedva čekamo nastaviti gdje smo stali. U udruzi nas je svakim danom sve više, ugodno se družimo, putujemo, bavimo se folklorom, zborom, fitnessom ne želeći biti na teret svojim obiteljima već sami kreirati život u “zlatnim godinama”, što će omogućiti i ovaj projekt”, rekla je Julijana Žirovčić.

Zadovoljstvo je izrazila i Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika, koja s Udrugom uspješno surađuje već pet godina.” Nadam se da ćemo ovim projektom nastaviti jednu lijepu priču i dati novi vjetar u leđa udruzi čiji su članovi jedan od glavnih nositelja društvenih aktivnosti u našem gradu. Sva dobivena sredstva iskoristit ćemo za aktivnosti umirovljenika, na mjestu voditelja projekta zaposlili smo mladu osobu, a taj ćemo broj nastojati i povećati i nastaviti s novim projektima.” , zaključila je Trupina. Čast i zadovoljstvo što može raditi s njima novogradiškim je seniorima izrazio Ivan Tomasić, a riječi podrške u provedbi novog, zajedničkog projekta, u ime partnera, uputio Josip Bošnjak, tajnik Udruge gluhih i nagluhih.

TEKST: S. T.      FOTO: cajtung.com

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn