NEVRIJEME U POŽEŠTINI – Požar zbog udara groma, štete na usjevima

Datum objave: 05. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Olujno nevrijeme ponovno zahvatilo Požeštinu. Vatrogasci su ugasili požar na kući u Pleternici uzrokovan udarom groma, a velike su štete na usjevima na području općine Jakšić.

Jako olujno nevrijeme zahvatilo je tijekom popodneva veći dio Požeštine. Javne vatrogasne postrojbe i vatrogasci mnogih dobrovoljnih društava izašli su na intervencije zbog izlijevanja vode u stambene i gospodarske objekte te pomažu u ispumpavanju i saniranju stanja.

Zbog udara groma došlo je do požara na krovištu obiteljske kuće u Vinogradskoj ulici u Pleternici gdje su žurno intervenirali pripadnici JVP Požeško-slavonske županije i operativci DVD Pleternica. Oni su ugasili požar na krovu kuću, te tako spriječili daljnje širenje vatre. Najveće štete zbog nevremena pričinjene su na području općine Jakšić i to na poljoprivrednim površina,  vrtovima i usjevima mještana Tekića i Bertelovaca, a slično je na području ispod Krndije tj. u Hrnjevcu, Venju i susjednim selima kutjevačkog kraja. Između Vesele i Pleternice voda je preplavila kolnik državne ceste pa je promet bio otežan i usporen.

TEKST: S. P./ D. K.       FOTO: D. K

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn