NETKO TE ČEKA – Jedinstvena humanitarno-edukacijsko-sportska akcija u Novoj Kapeli

Datum objave: 27. 2. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA KAPELA – Vikend u Novoj Kapeli rezerviran je za humanitarno-edukacijsko-sportsku akciju naziva “Netko te čeka”. Riječ je o jedinstvenoj zajedničkoj “priči” mjesnog malonogometnog kluba Moby Dick, Policijske uprave Brodsko posavske i Općine Nova Kapela koja će posjetiteljima ponuditi niz zanimljivih sadržaja uključujući i turnir u futsalu u subotu, 29.veljače

Iako svaka tragična životna situacija iza sebe ostavlja trajne ožiljke, poneke rezultiraju i sjajnim humanitarnim akcijama kojima se, s puno empatije i entuzijazma, pridruži i cijela zajednica. Takva je i humanitarno-edukacijsko-sportska priča pod nazivom “Netko te čeka” koju su, zajedničkim snagama, potaknuti prošlogodišnjim iznenadnim gubitkom prijatelja i suigrača, pokrenuli igrači mjesnog malonogometnog kluba Moby Dick, Policijska uprava Brodsko posavska i Općina Nova Kapela. Jer, ako se već s tragedijom moramo nositi, korisno bi bilo iz nje i nešto naučiti ili bar osvijestiti kako je izbjeći. Cilj je to priče koja će narednih dana u Novoj Kapeli okupiti male i velike, sportaše i rekreativce, kao i sve ljude velikog srca, poručujući svima zašto je važno ne sjedati za volan u alkoholiziranom stanju, ali i kako pristupiti vožnji posebno kada ste mlad i neiskusan vozač.

Akcija sastavljena od edukacijskog, sportskog i humanitarnog dijela službeno je startala u srijedu, 26.veljače, zanimljivom predstavom ”Pinokio ide u pješačku školu” namijenjenom najmlađima, polaznicima mjesnog dječjeg vrtića i učenicima nižih razreda osnovne škole. Nešto novo i korisno naučit će i oni stariji tijekom edukativnog predavanja u petak, 28. veljače. Subota, 29. veljače, rezervirana je za sportski dio-malonogometni turnir u kojem će vještinu, uz domaćine, ekipu Moby Dick-a, okušati i nekoliko klubova iz Brodsko posavske i Požeško slavonske županije, uključujući i reprezentaciju PU Brodsko posavske. Kako bi malonogometno poslijepodne bilo što zanimljivije i edukativnije, tu je i stručno predavanje “Korak u sigurnost”, kao i prezentacija policijske opreme koju će biti moguće razgledati za vrijeme trajanja turnira. Cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna uz dobrovoljni prilog namijenjen stradalima u prometnim nesrećama. Pridružite se mještanima Nove Kapele i podržite akciju, jer, “netko te čeka”.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn