(NE)RED NA DRŽAVNOJ CESTI – Rupe na cesti, višak asfalta u potoku

Datum objave: 29. 12. 2016. | Kategorija: Društvo

n

BRESTOVAC / ZAKORENJE – “Počeli su s radovima na Državnoj cesti D51 od Brestovca prema Zakorenju prije gotovo tjedan dana i ostavili su pravo ruglo na cesti”, prepričavaju nam ogorčeni mještani Zakorenja, ali i vozači koji su u tom trenutku prolazili i ukazivali nam na problem i rupe na sredini ceste preko kojih moraju prijeći. Dodaju i kako su asfaltirali kada je temperatura bila ispod nule i do minus pet pa se pitaju da li je moguće da takav asfalt ostane te mogu li se na takav način kvalitetno izvesti radovi.

“Neki vozači ne znaju da su na cesti tako velika oštećenja. Ne uspore dovoljno i gotovo da im otpadaju kotači” prepričava jedan od vozača. Uz to, na više mjesta od Brestovca do Zakorenja izrezali su cestu na kojoj su sada rupe, a s oštećenja koja su sanirali, otpadaju komadi asfalta i to je slika državne ceste kojom dnevno prođe gotovo tisuću vozila
Kako doznajemo nositelj radova su Hrvatske ceste. Prometna signalizacija koja je postavljena srušena je, ili je u jarku pa se s pravom može zaključiti da ne postoji ni redovita ophodnja u Hrvatskim cestama koja bi trebala otklanjati nepravilnosti i postaviti znakove kako bi signalizirali vozačima da trebaju usporiti i povećati pozornost.

img_2048

Da stvar bude još gora, višak asfalta nakon asfaltiranja završio je, ni manje ni više, nego u obližnjem potoku čime je opasno onečišćen okoliš. Upit o navedenom slučaju poslan je u Hrvatske ceste i čekamo njihov odgovor. Do tada, oprezno vozite na toj dionici državne ceste.

TEKST: Slavonski.hr      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn