NEPRILAGOĐENA BRZINA – U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

Datum objave: 23. 6. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 21-godišnji putnik iz vozila dok je vozač lakše ozlijeđen, a protiv vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

U četvrtak 22. lipnja 2023. oko 12.20 sati u Požegi u Osječkoj ulici, 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom započeo je radnju pretjecanja suprotno postavljenom prometnom znaku, dok je u tom trenutku 42-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom skretao ulijevo. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela vozila kojim je upravljao 18-godišnjak u prednji lijevi bočni dio vozila kojim je upravljao 42-godišnjak. Navedenom 18-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 13.50 sati između mjesta Mijači i Glavica, 26-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom uslijed neprilagođene brzine izlaskom iz zavoja udesno izgubio je nadzor nad vozilom i sletio na putnu bankinu. Nakon toga došlo je do zanošenja vozila i udara u drvo. Također je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas.  U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 21-godišnji putnik iz vozila dok je vozač lakše ozlijeđen, a protiv vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn