NEPRAVOMOĆNA PRESUDA – Župan Alojz Tomašević proglašen krivim

Datum objave: 22. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Požeško-slavonskI župan Alojz Tomašević, optužen zbog nasilja u obitelji, nepravomoćno je danas na Sudu u Slavonskom Brodu proglašen krivim.Osuđen je na deset mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od dvije godine, javlja N1.

Izricanjem ove presude, nakon nešto više od dvije godine završen je sudski postupak u slučaju požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, kojeg je Općinsko državno odvjetništvo optužilo za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević.

Tijekom rasprave u utorak, održane bez nazočnosti javnosti, pročitane su SMS poruke koje je razmjenjivao posvađani bračni par, te su saslušane završne riječi predstavnika optužbe i obrane.
Alojz Tomašević je ponovio da se ne osjeća krivim, da u tom slučaju neće biti pobjednika te da se on osjeća žrtvom. U završnoj riječi državni odvjetnik Jovan Vukmanović je istaknuo da postoje dokazi za Tomaševićevo nasilničko ponašanje te da sud treba osuditi takvo ponašanje.

Na upit novinara nakon ročišta Tomašević je izjavio kako očekuje oslobađajuću presudu.Zbog prije iznesene sumnje u nepristranost suda, njegov odvjetnik Damjanac očekuje osuđujuću presudu.

TEKST: S.P      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn