NEPRAVOMOĆNA PRESUDA – Zamjenik požeškog župana Neferović proglašen krivim zbog napada na novinara

Datum objave: 27. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Zamjenik požeško-slavonskog župana i bivši gradonačelnik Požege Vedran Neferović, optužen za tjelesni napad na novinara Mladena Mirkovića nepravomoćno je danas proglašen krivim. Osuđen je na deset mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od dvije godine.

Podsjetimo, Vedran Neferović bio je optužen zbog nanošenja tjelesnih ozljeda i prijetnje novinaru lokalnog 034 portala dok je bio gradonačelnik Požege. Napad se dogodio u prostoru Gradske kuće u svibnju 2017. godine, a danas je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu izrečena nepravomoćna presuda.

Podsjetimo kako je to izgledalo: “Onda mi je počeo psovati majku i Boga. Uhvatio me za prsa i rekao ubit ću te, ubit ću vas. Onda me okrenuo, gurao i zabio u zid. Držao me, psovao, udario me desnom nogom u moju lijevu nogu, tri, četiri puta te me izgurao iz prostorije,” opisao je napad tijekom suđenja Mirković. Vještak Marcel Marciklić utvrdio je da je došlo do nasrtaja na Mirkovića koji se javio na pregled na Hitni prijem bolnice u Požegi pa kasnije specijalistima. Vještak je potvrdio da ozljede odgovaraju načinu na koji je iskazao oštećenik. “I što se tiče povrede noge i glave može se zaključiti da je nastala tupo tvrdim predmetom ili nogom, a ozljeda na glavi je mogla nastati udarcem o tupu podlogu ili predmetom. Sa sigurnošću se može utvrditi jedan udarac u glavu i u lijevu natkoljenicu, ali ne i da ih je bilo i više”, potvrdio je vještak.

Nasilje se dogodilo i to u javnom prostoru Gradske kuće, a danas je to i službeno potvrđeno. Neferović je nagrađen udobnom foteljom zamjenika župana, pri čemu njegova stranka, Hrvatska demokratska zajednica, izgleda nema problema s tom vrstom nasilništva. Za razliku, naime, od župana Alojza Tomaševića optuženog za obiteljsko nasilje kojeg su pod pritiskom javnosti isključili iz stranke, te Igora Krizmanića koji se također zbog optužbi za obiteljsko nasilje morao odreći članske iskaznice, Neferović se za svoj članski status nije morao bojati. A zašto i bi? Napadati novinare i novinarke očito je nekima vrlo prihvatljiv “sport”.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn