NEODGOVORNO, NESAVJESNO, MONSTRUOZNO – Otpad odbačen unutar granica Parka prirode Papuk

Datum objave: 03. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

VELIKA – Priroda ima bezbroj razloga da se na svoj način obračuna s onima koji je ranjavaju, priznali mi to ili ne. Često joj dajemo povoda, baš kao i ovaj slučaj unutar granice Parka prirode Papuk. Jer, odbaciti veliku količinu komunalnog otpada usred zaštićenog područja doista je monstruozan čin. Kao društvo, još uvijek smo, čini se, neuki, primitivni i divlji – baš kao ovo odlagalište.

“Na žalost svih nas i nakon više od 20 godina otkako je osnovana Javna ustanova Park prirode Papuk još uvijek postoje oni koji ne shvaćaju koliko je važno zajednički štititi područje kojim upravljamo, ali i prirodu općenito,” napisali su čuvari prirode na facebook stranici Parka prirode Papuk.

“Ovo odbacivanje komunalnog otpada od stane neodgovornog pojedinca ili više njih dokaz su koliko još svi kao društvo moramo raditi na edukaciji. Iako kao Ustanova nastojimo prije svega djelovati preventivno i educirati posjetitelje i lokalno stanovništvo, ponekad su represivne mjere neizbježne. Tako je i u ovom slučaju koji je zabilježen unutar granice Parka prirode Papuk, u neposrednoj blizini Orahovice,” kažu iz Parka.

Dodaju kako je Služba čuvara prirode izvršila nadzor, ali nisu uspjeli pronaći dovoljnih činjenica o počinitelju ili više njih. “Iako je ovo nedjelo prijavljeno policiji i nadležnoj službi Grada Orahovice radi sanacije, koristimo i ovu priliku zamoliti sve one koji imaju saznanja o ovom slučaju da nas izvijeste o tome ili da obavijeste Policijsku postaju Orahovica na broj 192 kako bismo zajednički pronašli počinitelja i odgovarajuće ga sankcionirali,” poručili su iz Parka prirode Papuk.

TEKST: S. P.                       FOTO:PapukNaturePark

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn