NE PROPUSTITE ONLINE PREMIJERU: Hit komedija “Pacijent Doktora Freuda” Teatra Gavran dostupna od 25. travnja!

Datum objave: 24. 4. 2020. | Kategorija: Kultura

ZAGREB – S ciljem da publika uživa u kazališnim predstavama i kada je kazalište zatvoreno Teatar GAVRAN je odlučio ljubiteljima kulture pustiti online predstavu najpoznatijeg Novogradiščanina Mire Gavrana Pacijent doktora Freuda.

Kazališnu hit komediju Pacijent doktora Freuda u izvedbi Teatra GAVRAN možete gledati iz vlastitog doma  online  od ove subote 25. 04.2020. u 12:00 sati  i to s titlovima na engleskom jeziku  na www.cro-kultura.com i na WEB i  društvenim stranicama Teatra GAVRAN.

Posebnost ove internetske premijere je u tome  što će biti dostupne dvije snimke s dvije glumice Ana-Marijom Percaić i Katarinom Baban, koje igraju u Pacijentu doktora Freuda.Ulogu dr. Freuda tumači Peđa Gvozdić dok u ulozi Adolfa Hitlera nastupa Jakov Gavran.

Naime, ova  svojevrsna groteska  tematizira susret Adolfa Hitlera i njegove zaručnice Christine sa slavnim psihoanalitičarom Sigmundom Freudom 1919.godine u Beču.Mladi  Adolf uspije nagovoriti svoju djevojku da zatraže od psihijatra stručnu pomoć kako bi im pomogao razriješiti probleme u seksualnoj komunikaciji. Tridesetogodišnji Hitler, na Freudovu kauču, razotkrit će ponore svoje psihe i frustracija, koje će ga dvadesetak godina potom usmjeriti prema najvećem ratu u povijesti. Sva tri karaktera uvjerljivo su oslikana, što glumcima pruža velike interpretativne mogućnosti. Ovaj Gavranov tekst do sada je imao 12 premijernih izvedbi diljem svijeta i preveden je na 10 jezika.

Mladi talentirani glumci s puno energije i humora poigravaju se temom seksualnosti dovodeći u pitanje stereotipe koji se vezuju uz glasovita povijesna lica. Za ulogu Adolfa Hitlera Jakov Gavran je dobio Nagradu  ZLATNA MURVA za najboljeg mladog glumca na Festivalu Glumište pod murvom u Skradinu 2011.godine.

Svestrani Peđa Gvozdić autor je i glazbe, režiju potpisuje Rober Raponja, za scenu i kostime zaslužna je Jasmina Pacek, za oblikovanje svjetla Mario Vučec i Robert Pavlić, a za šminku Ružica Miler i Zdenka Mihelj. Ne propustite!

IZVOR: teatar-gavran.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn