NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA – OŠ Fra Kaje Adžića domaćin je međužupanijskog natjecanja

Datum objave: 30. 3. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – OŠ Fra Kaje Adžića u Pleternici bit će domaćin Međužupanijskog natjecanja mladih Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije. Natjecanje će se održati 1. travnja, a sudjeluje 8 ekipa iz osnovnih I 5 iz srednjih škola.

Na ovom natjecanju u Pleternici sudjelovati će 8 ekipa osnovnih škola te 5 ekipa srednjih škola (svaka ekipa ima 6 natjecatelja koje vodi mentor (nastavnik domicilne škole).

Natjecanje se odvija u dvije kategorije: podmladak i mladi.U kategoriji podmlatka, natjecateljska ekipa sastoji se od učenika od petog razreda do završetka osnovne škole. U kategoriji mladih, natjecateljska ekipa sastoji se od učenika od prvog razreda srednje škole do završetka srednje škole. Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa odvija se na tri razine tijekom kojih se gradirano provjerava teorijsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta te praktična znanja i vještina iz pružanja prve pomoći. Državno natjecanje tradicionalno se odvija u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa.

Cilj Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa je provjera usvojenih znanja, vještina i sposobnosti učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatsko iz područja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križu, međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i prava djeteta te znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

TEKST: S. P.                     FOTO: Crveni križ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn