NATJECANJE DJEČJIH ZBOROVA U POŽEGI – Veliku nagradu osvojio Zbor GŠ Josipa Hatzea iz Splita

Datum objave: 28. 3. 2015. | Kategorija: Društvo

N

POŽEGA-  Na Natjecanju dječjih zborova “Vallis Aurea Cantat” održanom u Požegi u organizaciji Glazbene škole Požega i Hrvatske udruge zborovođa Veliku nagradu ( Grand Prix) osvojili su članovi Dječjeg zbora mlađeg uzrasta Glazbene škole Josipa Hatzea iz Splita. Na ovogodišnjem, drugom po redu natjecanju, sudjelovalo je preko 700 pjevača iz 20 hrvatskih zborova.
 
Zborovi su se natjecali u  klasičnoj, duhovnoj, folklornoj i pop glazbi. Za veliku nagradu natjecali su se zborovi koji su osvojili zlatne nagrade i najviše bodova u pojedinoj kategoriji, a  uz male Splićane, za ovu prestižnu nagradu pjevala su još dva zbora – prošlogodišnji dobitnici Zbor GŠ Josipa Runjanina iz Vinkovaca i Dječji zbor starijeg uzrasta GŠ Franje Kuhača iz Osijeka.

“Na prvom natjecanju prošle godine imali smo nešto više od 450 sudionika. Ove godine imamo preko 700 sudionika. Prošle godine imali smo 12 zborova, a sada  20 zborova iz 14 hrvatskih gradova .Povećava je broj i vjerujem da će se idućih godina još ispopularizirati ovo natjecanje u zemljama srednje Europe tako da bi onda preraslo u međunarodno natjecanje kroz više dana. Sigurno je jedno – ovo natjecanje  dobiva zamah, postaje popularno među školama kako glazbenim tako i osnovnim te kulturno-umjetničkim društvima jer svi se mogu prijaviti koji imaju osnovnoškolski uzrast, do 15 godina starosti, bilo zborove bilo manje ansamble, nije limitiran broj djece u zboru. Posebno nas veseli što svi s radošću prihvaćaju ovo natjecanje i atmosfera je uvijek vatrena, navijačka, puna pozitivne energije i radosti. A to nam je bio cilj – da to ne bude jedno uštogljeno natjecanje već čista radost zbog glazbe,”naglasio je domaćin, ravnatelj Glazbene škole Požega Veljko Valentin Škorvaga.

Uz mali i veliki zbor škole domaćina te Splićane, Vinkovčane i Osječane na natjecanju u Požegi sudjelovali su  Benkovići -zbor i orkestar OŠ Ivan Benković iz Dugog Sela, Zbor OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela, GŠ Ivan Zajc iz Zagreba, GŠ Karlovac,. Zbor Katoličke OŠ u Požegi, Zbor Katoličke OŠ u Šibeniku, Dječji zbor HPD Kučani, Kuče/Velika Gorica,. Mali i Veliki zbor OŠ Lipik, Zbor OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške,. Dječji zbor OGŠ M. P. Katančića iz Valpova, Zbor OŠ M. P. Katančića iz Valpovo, Mali dječji zbor GŠ Pavla Markovca iz Zagreba, Zbor OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice i Dječji zbor starijeg uzrasta iz Vukovara.

TEKST: Sanja Pok    FOTO: S.Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn