“PUŠENJE ODBACI, LOVU NABACI” – Pobjednik Marijan Budimir nakon 40 godina pušenja uz zdrav odabir dobio i 3 tisuće kuna

Datum objave: 04. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Javni natječaj “Pušenje odbaci, lovu nabaci” koji je petu godinu zaredom organizirao Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije završen je danas izvlačenjem dobitnika glavne te utješnih nagrada.Pobjednik ovogodišnjeg natječaja je Marijan Budmir iz Požege koji je dobio poklon bon od tri tisuće kuna, a utješne nagrade, bonove od 750 kuna, dobilo još deset novih nepušača.

Financijska sredstva za provedbu natječaja osigurana su u suradnji s Ministarstvom zdravstva i ova akcija Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije jedinstvena je u Hrvatskoj. Na natječaj se prijavilo 32 kandidata, a u odabir za nagrade ušlo je njih 18. Unatoč izvlačenju nagrada, svi su odreda su dobitnici jer konačni cilj natječaj je potaknuti pušače na prestanak pušenja i time promovirati zdrave životne odabire, naglasio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mate Matijević.

“Jedna od glavnih zadaća Zavoda za javno zdravstvo upravo je promocija zdravih stilova života, a pušenje je vrlo rizična životna navika koja uzrokuje niz bolesti.Vjerujem da ćete i nakon današnjeg dana i dalje ustrajati u svojoj odluci da ostanete nepušači te da u svojoj okolini budete svijetli primjer ustrajnosti i dobrog izbora,” rekao je ravnatelj Matijević. Dobitnik glavne nagrade je Marijan Budimir iz Požege s pušačkim stažom od čak 40 godina.

“Odlučio sam još prije natječaja prestati pušiti, no na natječaj me prijavila kćerka. Ovaj natječaj mi je bio pravi poticaj i nije bilo teško jer odluka je moja i zbog zdravlja i zbog mnogih drugih razloga. Dnevno sam pušio kutiju cigareta, a u ovih mjesec dana doista se osjećam puno bolje. Kao dugogodišnji pušač mladima mogu poručiti – prestanite odmah jer ta pošast koštat će vas zdravlja i financija. No, nikada nije kasno prestati,” rekao je Marijan.

Poklon bonove od 750 kuna dobili su Anita Hrvaćanin, Sara Matić, Dean Baretić, Jure Pavković, Krunoslav Strakoš, Klaudija Šipura, Kristina Omerzo, Zoran Jovičić, Tomo Jušić i Antun Mikšik. Kandidati koji su se prijavili na natječaj bili su različite životne dobi i raspona pušačkog staža, a njihov zadatak je bio da uspješno apstiniraju 30 dana.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn