NATJEČAJ “KREATIVNI I NEOVISNI” – Dodjela nagrada najuspješnijim radovima

Datum objave: 07. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško- slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su desetu godinu zaredom natječaj “Kreativni i neovisni” koji je bio namijenjen učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola u Požeško-slavonskoj županiji. Danas su dodijeljene nagrade za najuspješnije radove.

Pred učenike je postavljen zadatak izrade likovnih radova, plakata, instalacija, fotografije ili jednominutnog filma na teme: Što cigarete/alkohol/kocka/droga/ovisnost o internetu čine ljudima?. Navedenim natječajem učenicima se dala mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti te da pokažu znanje i svoj stav o tome, a natječaj je bio otvoren od 16. prosinca 2021. godine od 25. travnja 2022. godine.

Na natječaju je sudjelovalo devet osnovnih škola s područja Županije i pet srednji škola: OŠ Stjepana Radića Čaglin, OŠ Lipik, OŠ Ivana Gorana Kovačića Velika, OŠ Braće Radić Pakrac, OŠ fra kaje Adžića Pleternica, OŠ Antuna Kanižlića Požega, Katolička osnovna škola u Požegi, OŠ Mladost Jakšić, OŠ Julija Kempfa Požega, Ekonomska škola Požega, Gimnazija Požega, Katolička gimnazija u Požegi, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega i Tehnička škola Požega.

Odabrani su najbolji radovi – najbolji individualni uradak i najbolji grupni uradak te je nagrađeno 97 učenika za najbolje radove i sudjelovanje, a škole čiji su učenici osvojili nagrade dobile su po tisuću kuna. Sredstva za nagrađene učenike osigurao je Zavod za javno zdravstvo, dok je Požeško-slavonska županija osigurala novčana sredstva za škole. Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima prigodnim riječima čestitali su ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

TEKST: S. Pok                   FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn