NASTAVAK RADOVA – Druga faza projekta nadogradnje školsko-sportske dvorane uz OŠ “Dobriša Cesarić”

Datum objave: 12. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić obišao je danas radove na izgradnji OŠ “Dobriša Cesarić” koji se provode u sklopu nastavka projekta dogradnje i nadogradnje škole, te nadogradnje školsko-sportske dvorane. Nastavak radova izvodi tvrtka L projekt d.o.o.

Radovi dogradnje i nadogradnje škole te nadogradnje školsko-sportske dvorane u punom su zamahu. Aktualna je druga faza radova – nastavak izgradnje sportske dvorane.

“Gotovi smo s prvom fazom dogradnje i sada slijedi nastavak izgradnje dvodijelne sportske dvorane. Ukupna investicija koju će Grad Požega u ovoj fazi odraditi je 2,3 milijuna kuna, od toga je 1,7 iz proračuna Grada, a 600 tisuća kuna iz decentraliziranih sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja. Da bi se završila dvorana ukupna investicija je 7,5 milijuna kuna, a ukupno bi cijeli objekt koštao oko 12, 5 milijuna kuna. Nadamo se da ćemo u ovoj fazi staviti sve pod krov, a potom ćemo potražiti i sufinanciranja iz raznih izvora od Ministarstva regionalnog razvoja do Ministarstva obrazovanja. Završeni dio je funkcionalan, sve radi kako je planirano i sretan sam posebno što su i učenici zadovoljni, imaju malu dvoranu, a sada će konačno dobiti i veliku dvoranu. Nadam se kako će do početka, ne nažalost ove već iduće školske godine imati novu dvoranu,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Uz osvrt na prozivke za nezakonitosti u provedbi projekta, gradonačelnik je izrazio žaljenje što dvorana nije već gotova i to kako je rekao, zbog dušobrižnika i onih koji ne razumiju kako je važno koristiti ponuđena sredstva iz drugih izvora, a ne svoja. “Moram naglasiti kako to neće zaustaviti nastavak dogradnje ove dvorane i ne samo nje, već i planiranje i gradnju i druge dvorane, one pored osnovne škole Antuna Kanižlića. Jer, požeška djeca imaju jednako pravo baviti se sportom kao i sva djeca u ovoj županiji. Svi ostali gradovi i općine pobrinule su se da njihove škole imaju dvoranu. U Požegi dvorana nije sagrađena već 40 godina. Svima kojima smeta da se gradi i radi pozivam ih neka nastave prijavljivati i pisati! Njihovim šaptačima poručujem da se vidimo nekom drugom prilikom, u nekom drugom odnosu i okolnostima gdje ću se ja pobrinuti da se za njih isto sazna jer nisam nikada nikome ostao dužan. Pobrinut ću se da cijela Hrvatska zna za njih, samo ta priča će završiti malo drugačije. Naši građani zaslužuju da i ovdje stoji jedan prekrasan objekt, da se djeca koja ovdje idu u školu mogu razvijati u zdrave i sretne ljude, onako kako je primjereno 21. stoljeću,” naglasio je gradonačelnik.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn