NASTAVAK PROJEKTA REKONSTRUKCIJE I DOGRADNJE – Povijesni dan za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Požega!

Datum objave: 07. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- U sklopu projekta Rekonstrukcije i dogradnje Gradske knjižnice i čitaonice Požega započinju radovi u prostorima zgrade Gradske knjižnice, a Knjižnica privremeno s knjižničnom građom od 11 tisuća odabranih naslova, seli u obližnji prostor u Ulici Antuna Kanižlića 1. U tom prostoru korisnici će moći posuđivati i vraćati knjige od 13. svibnja. Iseljenje knjižnične građe krenulo je danas u nazočnosti gradonačelnika Darka Puljašića i njegovih zamjenika.

Knjige su krenule “u lancu”  iz ruke u ruku i tako simbolično označile novo poglavlje u požeškoj knjižnici. “Ovo je povijesni dan za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Požega, rekla je ravnateljica knjižnice Aleksandra Šutalo. “Danas počinje iseljavanje iz prostora stare zgrade knjižnice koja inače i zaštićeno kulturno dobro, jer počinju radovi i u tom dijelu”.

“Organiziran je lanac ljudi koji prenose knjige iz starog spremišta u novo spremište kako bismo oslobodili taj prostor, a u lancu sudjeluju djelatnici gradskih ustanova, Grada Požege i knjižnice. No, bez obzira na se radove koji su potrebni kako bi rekonstruirali knjižnicu i završili ovaj projekt, našli smo način i na tome upravo radimo kako bi knjižnica neprekinuto radila za korisnike u uvjetima kakve može trenutno ponuditi,” rekla je ravnateljica Šutalo.

Zbog tih izvanrednih uvjeta knjižnica neće za korisnike raditi od 8 do 10. svibnja 2019. godine, a počinje raditi 13. svibnja u ponedjeljak u privremenom prostoru u Ulici Antuna Kanižlića ( pored Privredne banke). Korisnici će tamo moći posuđivati i vraćati knjižničnu građu od ponedjeljka do petaka od 8,00 do 19,00 sati. Zakasnina se ne naplaćuje za dane kada Knjižnica ne radi za korisnike.

“U pripremnim radnjama izlučili smo nešto više od 11 tisuća primjeraka građe koja je naš reprezentativni fond po kriteriju traženosti, znači ono što se najviše traži i čita tamo će biti dostupno. Naši korisnici koji budu htjeli neku drugu knjigu, koja nije izlučena u taj fond dobit će ju na zahtjev, bez problema i čekanja. Uvjereni smo kako je ovo najbolji mogući način funkcioniranja s obzirom na ove uvjete i tako će biti dok traju radovi, a očekivanja su kako oni neće trajati dugo. A po njihovom završetku vraćamo se u našu knjižnicu, u dobro poznate prostore,” dodala je ravnateljica.

“Drago mi je da simbolično, s današnjim danom krećemo u završetak projekta koji je počeo davne 2006. godine i do sada je koštao oko 16 milijuna kuna. Predugo i preskupo, ali sada ćemo urediti cijeli prostor stare Knjižnice, te nadamo se, staviti knjižnicu u punu funkciju do početka iduće godine. S ovim danom započinje i jedan novi život knjižnice u starom dijelu jer naši građani, korisnici i ljubitelji čitanja navikli su upravo na taj prostor, ali s uređenjem će dobiti mogućnost za još kvalitetnije korištenje usluga knjižnice. Nadamo se naravno, vrlo brzom otvorenju knjižnice u punom obimu, za potpuni korisnički užitak ” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn