NASTAVAK POTVRDE KVALITETE – Kutjevački podrum osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na Mundus Vini Summer 2019.

Datum objave: 06. 9. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

KUTJEVO – Na ovogodišnjem međunarodnom ocjenjivanju vina „Mundus Vini Summer 2019.“ koje se održalo u Njemačkoj Kutjevački podrum osvojio je tri prestižna priznanja.

Vrhunska Graševina 2018. i Graševina de Gotho 2018. osvojila su zlatne medalje a Maximo Oro 2017. srebrnu medalju. Nastavak je to potvrde kvalitete kutjevačkih vina u 2019. godini na međunarodnim vinskim festivalima.
170 vinskih stručnjaka iz 45 zemalja dodijelilo je 14 velikih zlatnih medalja, 818 zlatnih i 928 srebrnih medalja. Zbog strogih pravila organizatora, samo 40 posto prijavljenih vina može osvojiti priznanje što čini ovaj uspjeh još većim u iznimno jakoj konkurenciji.

Ova međunarodna priznanja potvrda su rada i predanosti vinarije Kutjevo koju su, osim struke, prepoznali također ljubitelji vina diljem svijeta što čini vinariju Kutjevo liderom cjelokupnog hrvatskog izvoza vina u 20 zemalja u svijetu s udjelom od preko 50posto hrvatskog vinarstva.

Istovremeno započela je berba grožđa u vinogradima Kutjeva d.d. na lokalitetu Škomić, a tijekom sljedećeg tjedna započinje berba na lokalitetima Hrnjevac, Vinkomir i Vetovo s kojih se bere grožđe za premium vina linije de Gotho i Maximo. Muškat Otonel i Pinot sivi su sorte kojima je započela berba. Prema prvim pokazateljima idealan omjer kiselina i sladora iz ovogodišnje berbe obećavaju vrhunska vina. Vrijedne ruke berača započele su ovogodišnju berbu koji je prvi korak prema proizvodnji vrhunskih vina od kojih u Kutjevu d.d. očekuju i sljedeće godine niz uspjeha na međunarodnim vinskim festivalima.

IZVOR: Kutjevački podrum press

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn