NASTAVA NA DALJINU – Gimnazija Požega od 21. rujna prelazi na nastavu na daljinu

Datum objave: 20. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Od ponedjeljka, 21. rujna 2020. godine, Gimnazija Požega prelazi na nastavu na daljinu putem interneta (model C, online nastava). Predviđen je povratak na nastavu uživo u školu 5. listopada 2020. godine. Dvije profesorice i tri učenice pozitivne su na test za COVID 19 pa je samoizolacija određena za 8 razrednih odjela i još 14 djelatnika, a Epidemiološka služba preporučila je izvođenje nastave na daljinu, priopćila je ravnateljica Gimnazije Požega dr. sc. Vesna Vlašić.

“Rukovođeni najboljim interesom naših učenika, uvažavajući sve propisane i preporučene zaštitne mjere te prostorne, kadrovske i materijalne uvjete u našoj školi, uložili smo mnogo napora i najbolje znanje kako bismo što duže izvodili nastavu u školi (model A). Nažalost, spletom okolnosti, dvije su profesorice i tri učenice pozitivne na test za COVID 19 pa je, posljedično, nadležna Epidemiološka služba odredila samoizolaciju za 8 naših razrednih odjela i još 14 djelatnika. Iako su, prema epidemiološkim podacima, žarišta zaraze izvan Gimnazije, Epidemiološka nam je služba preporučila izvođenje nastave na daljinu putem interneta (model C, online nastava),” pojasnila je ravnateljica Vlašić.

Županija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja suglasni su s tim prijedlogom pa od 21. rujna do 5. listopada Gimnazija prelazi na nastavu na daljinu za sve razredne odjele. Ostale će službe raditi u školi prema rasporedu ustaljenom od početka ove nastavne godine, a nastavnici koji nisu u (samo)izolaciji mogu, po potrebi, doći u školu.

“Podsjećamo sve na nužan oprez i poštivanje sljedećih ključnih preporuka naših epidemiologa: Osoba u samoizolaciji treba biti na kućnoj adresi i odvojena od ostalih ukućana u najvećoj mogućoj mjeri, ostali ukućani mogu nastaviti ići na posao ili u školu i obavljati najnužnije obveze, no potrebno je izbjegavati neobavezna druženja, velika okupljanja (rođendani, svadbe, mise…), posjete starijim osobama kao i odlaske u zdravstvene ustanove, osim ako je nužno i u dogovoru s izabranim liječnikom. Ono najvažnije – ako učenik ili netko od ukućana dobije simptome kao što su povišena tjelesna temperatura, malaksalost, bolovi u mišićima i kostima, kašalj, glavobolja, grlobolja, gubitak osjeta okusa i mirisa, treba se javiti izabranom liječniku u njegovo radno vrijeme. Liječnik će ga naručiti na testiranje na COVID-19, a do dolaska nalaza testiranja svi ukućani ostaju doma,” naglasila je ravnateljica Gimnazije Požega dr. sc. Vesna Vlašić.

Inače, u Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 139 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 129 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 678 osoba, a ukupno je testirano 8142 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 139 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn