NAKON PROVEDENOG NATJEČAJA – U utorak potpis kupoprodajnih ugovora za zemljišta u Gospodarskoj zoni “Pakrac 1”

Datum objave: 20. 2. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

PAKRAC – Pakračke poduzetničke zone polako su postale pretijesne za interes i potrebe lokalnih poduzetnika. U Gospodarskoj zoni „Pakrac 1“ svoj je poduzetnički dom pronašlo čak 17 proizvodnih i uslužnih tvrtki i obrta, od kojih neke u Inkubatoru, a neke u samoj Zoni. U utorak, 23. veljače, predviđeno je potpisivanje ugovora za 6 zemljišta u Zoni.

U utorak, 23. veljače 2021. će u Velikoj vijećnici zgrade gradske uprave u Pakracu, na trgu bana J. Jelačića 18, s početkom u 10 biti održano potpisivanje kupoprodajnih ugovora za zemljišta u Gospodarskoj zoni “Pakrac 1”, a temeljem Javnog natječaja za prodaju zemljišta u Gospodarskoj zoni “Pakrac 1” koji je proveden tijekom siječnja ove godine. Predviđeno je potpisivanje kupoprodajnih ugovora za 6 zemljišta u Zoni i to sa 5 kupaca budući da je ponuda jednog kupca odabrana kao najpovoljnija za 2 zemljišta.

Ovo je značaj korak prema revitalizacija brownfield površine DI „Papuk“. Podsjećamo da je proširenje Zone od 2018. godine uloženo približno 4 milijuna kuna u kupovinu cijelog pogona i izgradnju dijela infrastrukture. Vladimir Gazić, direktor Poduzetničkog centra Pakrac najavio je kako će od dana potpisa ugovora u narednih 5 godina obavljati godišnje kontrole nad ispunjenjem poslovnih planova koji su bili sastavni dio prijave na natječaj. U slučaju neispunjenja Grad će preuzeti zemljište natrag u svoje vlasništvo.

Pakračke poduzetničke zone polako su postale pretijesne za interes i potrebe lokalnih poduzetnika. U Gospodarskoj zoni „Pakrac 1“ svoj je poduzetnički dom pronašlo čak 17 proizvodnih i uslužnih tvrtki i obrta, od kojih neke u Inkubatoru, a neke u samoj Zoni. Dva su poduzetnika pak djelatnost započela u Gospodarskoj zoni „Pakrac 5“ na južnom ulazu u grad.

TEKST: S. P./Grad Pakrac                    FOTO: Grad Pakrac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn